неделя, септември 19, 2021
НачалоВодещи новини9 септември е световен ден на красотата

9 септември е световен ден на красотата

Днес отбелязваме Световния ден на красотата. Празникът се чества по инициатива на Международния комитет по естетика и козметология (CIDESCO), световната организация в областта на естетиката и козметологията, която е основана в Брюксел през 1946 година и има свои отделения в 33 страни.

С развитието на козметиката и козметологията, празникът на красотата стана необходимост и през 1995 г. бе взето решение за неговото съществуване. Вече четиринадесет години (от 2003 г.) той се почита не само от жените, но и от стилисти, дизайнери, фризьори, модисти, фитнес инструктори и модели, които получават поздравления днес.

Самото възприятие за красота се променя от век на век. Достатъчно е да разгледате платната на средновековните художници или късната епоха на Ренесанса и след това да сравните с това как са се променили образите на красавиците през 20 век.

Pinterest

Красавиците от всички възрасти са се опитвали да подобрят външния си вид, използвайки разнообразни (и не винаги безвредни) козметични продукти.

Ти си красива по свой начин, защото Бог не допуска грешки. (Лейди Гага)

Двадесети век се превърна в истински пробив в областта на козметологията. Индустриалната революция се отрази и на производствените процеси в областта на индустрията за красота.

Често точно на този ден, 9 септември, се провеждат състезания за красота, голямо разнообразие от действия и шествия, които са предназначени не само да подчертаят красотата на човешкото тяло, но и да подчертаят уникалността на всеки човек.

Лекари-козметолози и козметолози-естетисти, производители и продавачи на козметични препарати, декоративна козметика, пластични хирурзи, работници от индустрията за красота празнуват своя професионален празник./zen.yandex.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular