петък, януари 28, 2022
НачалоБургасДве в едно: скейт фотографии и арт изложба показват философията на скейтбординга...

Две в едно: скейт фотографии и арт изложба показват философията на скейтбординга на 13 август

Две интересни изложби на 13 август от 21.00 часа в галерия „Георги Баев“ ще ни покажат вдъхновението и любовта към една цяла култура – карането на скейтборд. Ще се доближим до скейт обществото, което живее по свои правила с адреналин в кръвта, философия към изкуството и свобода на скорост. Входът е свободен.

Близо 30 интересни фотографии ще бъдат подредени в двора на галерията. Част от кадрите са грижливо подбрани от Велико Балабанов и Васко Боянов. И двамата карат скейт повече от 15 години и в същото време документират тази култура и вид на живот. В тази селекция ще видите едни от най-добрите български карачи на познати и не толкова познати спортове в България и Европа.

Някои от кадрите на Велико ще ви позволят да надникнете в новото видео на „Амнезия“. Васко е известен със своя перфектен Fs Blunt, а отскоро, въоръжен с куфар с техника, също е подготвил доста интересни снимки на най-амбициозните райдъри в София, гладни за хубаво „светнат“ кадър и точна композиция.

Успоредно с интересните кадри в градината, в изложбената зала на ет. 1 ще може да видите арт експозицията на Ян Лозов и Лазар Георгиев. Тя включва скулптура, илюстрации, колажи и инсталация. Изложбата е мини изследване в проявлението на кошмарни образи и градски същества, познати на двамата скейтбордисти.

Събитието се реализира с партньорството на Община Бургас.

През същия ден – 13 август, за седма поредна година в Бургас ще стартира едно от най-големите скейт събития в Европа – „Burgas Skate Open“ 2021, в което ще се включат майстори на дъската от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Аржентина, Чехия, Колумбия и Израел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular