сряда, юли 28, 2021
Начало българия България Магнитни бури от 15 до 30 юни 2021 г.

Магнитни бури от 15 до 30 юни 2021 г.

След доста наситен май по отношение на магнитните бури през 2021 г., юни изглежда по-спокоен и по-малко интензивен.

Вече сме преживявали 2 малки магнитни бури на 1 до 9 юни. Те не бяха силни и зависимите от времето не трябваше да страдат много и дълго време. Но основният тест под формата на силна магнитна буря предстои.

Още на 15 юни се очаква увеличение на геомагнитните колебания от 2 степен на 5 – до вечерта около 18.00 часа ще започне истинска силна магнитна буря. Тя ще продължи до вечерта на 17 юни, тоест ще трябва да преминем през нея два дни.

Силата на колебанията ще бъде постоянна, без намаляване или увеличаване – всички два дни, 5 бала. 

Вечерта на 17 юни мощността ще започне да намалява и в рамките на 24 часа до 18 юни геомагнитният фон на земята трябва да се нормализира.

Метеозависимите трябва да се запасят с необходимите лекарства предварително, за да са винаги под ръка. Следете кръвното си налягане и пулса. Не се претоварвайте, почивайте по-често. Защитете се от стрес и конфликтни ситуации.

Избягвайте кафето, силния чай, енергийните напитки и алкохола. Всички тези напитки влияят неблагоприятно на състоянието на кръвоносните съдове, което значително влошава вашето благосъстояние. Променете диетата си, за да бъде по-свежа, по-лека и по-фрагментирана. Пийте повече обикновена чиста вода, ограничете приема на сол.

Разходките на чист въздух ще бъдат от полза – те ще наситят кръвта с кислород и перфектно ще тренират сърдечния мускул. След разходката ще бъде по-лесно да заспите и главоболието малко ще отшуми.

Сутрин е по-добре да се събудите и да се почувствате по-здрави с контрастен душ. Рязката промяна в температурата на водата има добър ефект върху тонуса на вашите кръвоносни съдове, като ги прави по-еластични, подобрява газообмена в тъканите и хранителните вещества и кислородът се доставят по-добре.

Можете да приемате билкови лекарства, които имат седативен ефект. Пийте мед и билков чай. Ментата и маточината ще помогнат.

Последната буря този месец се очаква на 28 юни, но все още няма прогнози за мощността и времето на въздействие. Следете ежедневните прогнози.

Източник: Куриер. Сряда. Бердск

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular