неделя, май 9, 2021
Начало COVID-19 Кабинетът в оставка удължи извънредната обстановка в страната

Кабинетът в оставка удължи извънредната обстановка в страната

Правителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка. Това беше съобщено на заседание на  Министерския съвет в сряда.  

„Важна точка, която приехме днес  – удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка”, обяви Бойко Борисов в живо включване във Facebook.

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/3075746809320035/

„Постигнахме много до момента”, коментира здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. „Вижда се, че България излиза успешно от третата вълна за разлика от много други европейски страни, които не успяват да постигнат тези резултати, въпреки по-строгите мерки и забраната за излизане на хората от вкъщи. Това е огромен успех за нашата държава”, коментира проф. Ангелов.

Той отчете траен спад на заболеваемостта, на смъртността, на хоспитализираните – и в неинтензивните, и в интензивните отделения.

„Ваксинационният процес върви с добри темпове. Ваксинираме от 15 000 до 20 000 души на ден. Отваряме „зелените коридори” в петък. Ситуацията е изключително добре координирана”, каза още Ангелов.

„За да затвърдим тези резултати предлагам да удължим извънредната епидемична обстановка с месец до края на май”, каза той.

Борисов коментира и работата на парламента и даването на втория мандат.

„Мина месец от изборите и все още се протакат нещата. Днес е Велика сряда – ден на предателството, неслучайно и парламентът не се събра. Голяма част от младите и красивите не ходят на работа, както бях предупредил. Те предпочитат да търсят кусури”, коментира Борисов.

„Благодаря на всички министри, че сте толкова отговорни и продължавате да действате. Планът за възстановяване е изключително важен, спазихме всичките процедури”, заяви Борисов. И обясни, че във вторник Томислав Дончев го е представил в Бюджетната комисия. „Не чухме нищо градивно. Томислав Дончев започва консултациите със службите на ЕК с оглед окончателното изпращане на проекта”, каза Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular