събота, май 8, 2021
Начало Водещи новини Какви мумии са открити в "гробницата на Крилатия Бог" и защо КГБ...

Какви мумии са открити в „гробницата на Крилатия Бог“ и защо КГБ класифицира данните за операцията „Изида“

За първи път тази история се появява в западната преса в края на 90-те години. Ставаше дума за определена тайна операция на КГБ, проведена през 1961 г. на територията на древна Нубия. Твърди се, че тогава съветските военни не само са открили тялото на космически извънземен, но са открили и много извънземни артефакти. Предполага се, че възрастта на находката е била най-малко на 12 хиляди години.

Източникът на информацията беше бившият офицер от КГБ Виктор Иванович, който успя да донесе в САЩ не само копия на секретни документи, но и филм от същата операция. Историята за „Изида“ беше излъчена от американската телевизионна компания TNT, чието ръководство не скри факта, че е платило голяма сума за разкритията на бившия съветски служител по сигурността. През 1998 г. излезе пълнометражен документален филм „Откриване мумия на извънземно в Египет от КГБ!“, Но сега може да се види само малък фрагмент от оригиналната версия.

„Синя папка“ на КГБ с документи за НЛО

Малко хора знаеха, че сред другите важни функции на Комитета за държавна сигурност на СССР е и „изследването на неидентифицирани летящи обекти“. Днес вече не е тайна, че ръководителят на структурата Андропов е имал специална папка, наречена синьо или светло синя. Тя включва всички съобщения за необичайни явления, срещани както от военни, така и от случайни цивилни свидетели.

Ръководството на КГБ призна, че подобни съоръжения могат да представляват реална заплаха за сигурността на държавата. Поради тази причина всички случаи бяха строго документирани и държани в сейфа на Андропов. След мистериозен инцидент в Петрозаводск, когато многобройни свидетели наблюдават огромен неизвестен летящ обект в небето, Юрий Владимирович заповядва всеки военнослужещ да съставя протоколи за всички необясними явления и срещи с НЛО.

Първата странност в историята на находката в гробницата на „Крилатия Бог“ в Египет беше, че нямаше информация за това в същата „синя папка“. Помощникът на Андропов Игор Синицин лично ревизира всички страници, а през 1991 г. секретни документи дори бяха предадени за проучване от специалисти на Руското общество за НЛО по искане на космонавта Павел Попович. В тях няма и помен от тайната египетска операция.

Как КГБ се озовава в Египет

Президентът на Обединената арабска република Гамал Абдел Насър Хюсеин, първи секретар на Централния комитет на КПСС Никита Сергеевич Хрушчов, президент на Република Ирак Абдул Салам Ареф и президент на Йеменската арабска република Абдула Ал Салал (отляво надясно на преден план Снимка © ТАСС / Василий Егоров

След Суецката криза Хрушчов подкрепи Египет и от този момент нататък започна широкомащабно сътрудничество между двете страни. Въпреки че грандиозният проект за изграждането на язовир Асуан е реализиран от СССР „на кредит“. Освен пари, Египет получи цялото необходимо оборудване, суровини и квалифицирани специалисти. За изграждането на язовира е било необходимо такова количество материали, че те биха били достатъчни за изграждането на 17 пирамиди на Хеопс. 60 хиляди къщи попадат в зоната на язовира, властите трябвало да разселят повече от 90 хиляди египтяни. Но основният проблем беше необходимостта от запазване на паметниците на световното културно наследство.

Остров Фила се оказва под водата, всеки паметник беше разделен на части и сглобен на различно място. Най-трудно беше пренасянето на скалистите храмове на Абу Симбеле, с дванадесетметрови статуи на фараона Рамзес II, боговете Ра-хорахте, Птах и ​​Амон. Само два пъти в годината слънчевите лъчи проникват в храмовия комплекс, осветявайки свещените статуи със златна светлина.

Задачата за прехвърляне на храма беше успешно завършена за 4 години, без да се пропуска изследването на всички територии, които остават на дъното на изкуственото езеро Насер.

Как е открита гробницата на „Крилатия Бог“

На цялата територия на бъдещия водоем са работили консолидирани експедиции на съветски и египетски археолози. Веднъж местните жители разказали за мистериозна гробница, на която двама бедуински овчари случайно се натъкват. Щом разчистили тесния проход, веднага се почувствали зле. С голяма трудност успяват да излязат от капана, но състоянието им се влошило, така че и двамата били откарани в местна клиника.

Струва си да се спрем на този етап от разказа на американските журналисти. Те твърдят, че овчарите са разказвали за място в околностите на Гиза, но това място се намира близо до Кайро и много далеч от Асуан, където са работили съветски археолози. Това е второто несъответствие в тази история.

Твърди се, че руснаците не са могли да позволят на американците първи да узнаят за мистериозната гробница, затова бързо организират експедиция, в която са включени не само учени, но и съветски военни и служители на КГБ, уредникът е личен асистент на египетския Президент Шараф. Случилото се вътре в гробницата е запечатано на черно-бели кадри. Създателите на филма твърдят, че преди да закупят материала от служител на КГБ, проверка е потвърдила автентичността на филма.

Какво е намерено вътре в гробницата

Създателите на филма твърдят, че военните са открили мумиите на извънземни същества. Скептиците са помолени да отговорят на въпроса защо е било необходимо да се включат военните, ако е била открита само мумията на фараон или благороден египтянин.

В доклада на ръководителя на операцията се посочва, че мумифицираните тела не са извадени от саркофазите. В допълнение към останките на „Крилатия Бог“ в гроба имало и няколко мумии, високи повече от два метра. Дисидентът коментира кадрите от хрониката, обяснявайки, че намерените същества са трудни за разпознаване. Заедно с останките на „госта от космоса“, гробницата може да съдържа и хибриди – същества, родени от земен и извънземен.

Гробницата е издълбана в пясъчник, в рамките не се виждат следи от луксозна украса. Членовете на експедицията уверяват, че усещат определена сила, излъчваща се от стените на гроба, въпреки че не могат да дадат рационално обяснение за това. Сякаш вътре имало невидим пазител на свещените останки, който не искал телата да бъдат обезпокоявани.

По стените бяха открити йероглифи и те бяха внимателно документирани. След дешифрирането стана ясно за какво си говорят. Твърди се, че в тази гробница е „Крилатият Бог“, който „чака времето да се върне в света на живите“.

В допълнение към мумиите военните издигнаха на повърхността петнадесет кутии с извънземни артефакти. По-късно е извършен изотопен анализ на находките (през 1961 г. е използван въглерод-14), който потвърждава предположенията на учените за възрастта на мумиите. Те са в пясъчника поне 12 хиляди години.

В частта от историята на бившия офицер от КГБ и гледането на размитите кадри на документалния филм могат да се разграничат още няколко странности. Първо, ако лидерите на операцията преди това са били наясно с внезапното влошаване на здравословното състояние на бедуините, намерили гробницата, защо хората във военни униформи с SA пагони започват да отварят саркофага без специални защитни средства? След като облак прах се издигна над мумията, който може да съдържа токсични вещества, се появяват хора със специално оборудване, които измерват нивото на радиация и очевидно правят някакъв експресен анализ на въздуха.

Съветските офицери също изглеждат много театрално във филма. Предвид строгите изисквания за дисциплина и морал на военни специалисти, изпратени в чужбина, е трудно да си представим, че офицер не би закопчал туниката си.

Друг документ, представен на американците, повдига най-големия въпрос. Това е копие на меморандум до някакъв другар В. В. Кирпиченко от Асад. Факт е, че Кирпиченко наистина бил изключителен дипломат и дори завършва живота си в една от клиниките в Кайро, но името му било само Сергей Вадимович, а през 1961 г. той е бил само на 10 години.

Според бившия офицер от КГБ всички находки са били внимателно опаковани и транспортирани до СССР.

За какво разказва старият професор на лекциите по история на древния свят

В СССР професор Александър Малевани е преподавал в един от университетите. Прекарва около 10 години в Египет, въпреки че напуска преди 1961 година. В своите лекции той говори за факта, че самите египтяни никога не са се съмнявали, че първият цар на древната египетска цивилизация е Озирис – пратеникът на друга цивилизация, който се е спуснал на Земята с „летяща лодка“.

На всички въпроси на учениците Александър Михайлович предлага да анализират фактите. Те включват многобройните изображения на извънземни кораби, намерени в гробници и храмове в цял Египет, и бързия скок напред в цивилизацията на Древен Египет. Има и по-осезаеми доказателства. И така, в дома професорът съхранявал чуден съд, открит по време на разкопките, но материалът, от който е направен е неизвестен на учените. Било напълно неясно с какви инструменти е изработен този обект, който е на около 10 хиляди години – той бил по-здрав от диамант. Ученият бил сигурен, че такава технология за обработка на загадъчния материал не съществува на Земята.

Когато хората говорят за открития в Египет, те обикновено си припомнят само британски или френски египтолози, въпреки че в Русия този клон на науката е бил много внимателно проучен. Спомнете си например трудовете на Франц Бало или египтолога Борис Тураев, който посвети повече от десет години на изучаването на Нубия. Владимир Голенишчев намери в складовете на Ермитажа редки свитъци, датиращи от третото хилядолетие пр. Н. Е. Именно този учен не се страхува от скептицизма и натиска от страна на консервативните в науката и публикува превод на един от древните документи, който предизвика широк резонанс.

В свитъка се разказваше за някой, изпратен да изпълни важна мисия на определен кораб. След катастрофата той се озова в напълно непознат свят, управляван от Змията. Уместно е тук да си припомним митологичния аспект на змията във всички древни култури. Подобен персонаж, дори преди библейската изкусителка, е един от най-старите в египетската история. И така, със змията Озирис е принуден да се бие всяка вечер, за да не потъне светът в тъмнината.

Змията разбира речта на извънземното и някак веднага решава да се сприятели с него. Той разказва своята тъжна история, че всички негови роднини са били убити от звезда, която „внезапно е паднала на Земята“. По-нататък, Змея щедро дарява чужденеца, сякаш признавайки неговия по-висок статус.

С това, за съжаление, древната история свършва, пораждайки много спорове и догадки относно това дали този свитък е измислена история, измислена от древен писател на научна фантастика, или е документална хроника, записана от думите на очевидец.

Послеслов

Интересът към мистериите на Древен Египет в СССР беше изключително голям. И така, преводачът и личен съветник на Никита Хрушчов, Олег Ковтунович, събра цяла колекция от ценни артефакти. Той получи мумия на свещен сокол като подарък, милиони такива ибиси останаха завинаги в коридорите на подземията на Сакара. Египтяните вярвали, че тази птица може да премине границите на световете и да предаде молитвите на египтяните на своя Бог.

Може би Ковтунович знаеше подробностите за операцията „Изида“, но всеки, който се докосва до тайните през тези години, бил обвързан със споразумение за неразкриване. Може би съветското ръководство е търсило извънземни технологии в Египет, за да спечели предимство в конфронтацията с главния си враг. Освен това разузнаването потвърди автентичността на инцидента в Розуел. Аргументира се, че американците са успели да разберат структурата на двигателите на извънземния кораб.

Може би това е причината за активното търсене на тайни технологии, които биха могли да се крият в пясъците на Египет. Както показват историческите събития от следващите десетилетия, никоя от технологиите на други цивилизации не е намерила практическо приложение в науката или не е останала незабелязана.

Не е известно къде в момента могат да се намират класифицираните констатации на КГБ. Повечето експерти са сигурни, че най-ценните неща са могли да мигрират в частните ръце на западните колекционери през 90-те. Тогава понятията за чест и съвест някак много бързо се обезцениха и истински исторически съкровища бяха продадени за долари.

Източник: ftimes.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular