четвъртък, април 8, 2021
Начало COVID-19 Проф. Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19...

Проф. Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19 в България

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19 в България. С много бавна, но явна тенденция за спад на заболеваемостта. Това съобщи в началото на редовния брифинг за разпространението на коронавирус у нас министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

За периода от последните 14 дни по заболеваемост България се нарежда на 9-о място в Европа и на 4-о място на Балканите. По смъртност заемаме второ място. В Европа се нареждаме след Унгария, а на Балканския полуостров сме веднага след Република Северна Македония. Това отчете главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Това не трябва да ни успокоява, хоспитализациите поддържат високи стойности“, акцентира още той.

В страната най-ниска остава разпространението на инфекцията в Разград, Видин, Кърджали, Търговище, Велико Търново и Габрово.

3556 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 17713 теста, показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 364419 души. От тях активните случаи са 71720.

В болница остават 10429 пациенти, 777 от тях – в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 278665. От тях 2477 са регистрирани през изминалото денонощие. Починалите се увеличават със 116 – общо 14034 са жертвите на болестта у нас.

От 12 април ще се възстанови частичното присъствено обучение за учениците. Първи в класните стаи ще се върнат и учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7-и, 8-и и 10-и клас. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев.

След това ако обстановката позволява от 26 април в класните стаи ще се върнат и учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас.

Гледайте на живо страницата на „По света и у нас“ във Фейсбук:

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular