четвъртък, март 30, 2023
НачалоВодещи новини20 март: Най-важният ден в годината, време на чудеса, мистика и сбъднати...

20 март: Най-важният ден в годината, време на чудеса, мистика и сбъднати желания

Денят става равен на нощта и хората вярват, че тогава се сънуват пророчески сънища, тъй като това е най-магическата нощ на годината. Смята се още, че намислените на този ден желания се сбъдват и за това е добре през този ден да сме изпълнени с чисти и положителни помисли.

На 20 март се обновява енергията на Вселената. През годината това се случва няколко пъти, но само на 20 март обновяването е най-силно изразено. Това е време на въодушевление и подем, време на динамика и сбъднати желания!

Пролетното слънцестоене е време на чудеса и мистика, когато Колелото на съдбата може да бъде обърнато в правилната посока. По традиция на този ден се извършвали различни ритуали.

Студената зима и късите дни, дългите нощи и липсата на топлина са толкова уморителни, че мнозина очакват пролетта и увеличаването на броя на слънчевите минути.

Именно на 20 март 2021 г. идва такъв дългоочакван ден като пролетното равноденствие. Астрономическата пролет започва и денят започва да расте. Слънцето грее по-дълго, снегът се топи и ето го щастие – идва истинската пролет …

Как се празнува този ден? Има ли специални ритуали и традиции? Ние ще ви кажем.

Какво се случва на този ден?

Равноденствие означава, че денят става равен на нощта. От пролетното равноденствие денят продължава да расте, от есенното равноденствие намалява. Но моментът, в който денят е равен на нощта, има само два дни в годината. Пролетното равноденствие обикновено настъпва през март, есенното равноденствие – точно шест месеца по-късно – през септември.

Поради факта, че имаме високосни години и допълнителен ден в тях, понякога датата на равноденствието се измества и може да се празнува на 19, 20 или 21 март.

На 20 март 2021 г. пролетното равноденствие ще дойде. 

На следващия ден, 21 март, Слънцето ще се премести от Риби в Овен и в този момент започва нова зодиакална година.

Тъй като огненият знак на Овен е свързан с ново начало, активност и повишена инициатива, по това време е благоприятно да стартирате нови проекти, да реализирате плановете си и да изпълнявате желанията си.

Как да направите вашите желания правилни?

В деня на пролетното слънцестоене Сансару (или Колелото на съдбата) може да бъде обърнато, накъдето пожелаете. Основно и главно условие за реализиране на вашето желание: то може да се отнася само до вас лично и не трябва да навреди на други хора.

Изберете тихо място и помолете околните да не ви безпокоят или разсейват. За ритуала ще ви трябва бяла свещ.

Така че, седнете в удобна поза с изправен гръб. Поза с извити крака на пода (на турски) и с прав гръб е добре подходяща. Запалете свещ и я поставете така, че да се чувствате удобно да я гледате. Отпуснете се, затворете очи и издишайте бавно. дишането ви трябва да бъде равномерно, премерено. Трябва да се чувствате спокойни. Представете си, че вашата работа вече е свършена – какво ще се случи по-нататък? Обмислете желанието си от различни ъгли, разгледайте детайлите, изслушайте радостните си чувства. Когато сте си представили всичко в детайли и сте доволни, обгърнете мислено желанието си в розова сфера. Представете си сфера, която бавно се издига нагоре с вашето желание. Все по-високо и по-високо. По този начин вие лансирате желанието си във Вселената. С вашите идеи и радостни емоции.

След като приключите, трябва да се чувствате спокойно. Енергията, изразходвана за визуализиране на желанието, трябва да бъде физически енергоемка, така че известно време изобщо не трябва да мислите за това – няма да искате, ако сте направили всичко както трябва. В този случай желанието ви трябва да бъде изпълнено.

Народни поличби за пролетното равноденствие

  1. Всяка енергия се обновява на 21 март. Тук програмирането за бъдещето изглежда работи. Затова мислите, с които ще прекарате този ден, и тяхното емоционално оцветяване ще останат с вас през следващите шест месеца. така че този ден трябва да мине с положителни мисли и добри дела. В никакъв случай не бива да пожелавате зло на другите хора в този ден (както винаги, но днес – особено), да се сърдите на себе си или да се карате с някого.
  2. На този ден хората търсеха размразени петна. Ако сте успели да намерите и преброите 40 размразени петна, то годината ще бъде успешна и щастлива.
  3. Ако слана удари в денят на пролетното равноденствие, чакайте още 40 дни от същото време. Ако денят е топъл, тогава пролетта е зад ъгъла.

Както можете да видите, това е чудесно време за тези, които са си поставили големи цели, да променят живота си.

Отделете поне малко време в този ден за целите си, направете интелигентен залог за бъдещето на мечтите си. Това не трябва да се пропуска.

Честито пролетно равноденствие!

ИЗТОЧНИК: /vesiskitim.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular