събота, ноември 27, 2021
НачалоБургасСамо 2 лв. ще струва този уикенд 3D прожекцията в „Акве Калиде“

Само 2 лв. ще струва този уикенд 3D прожекцията в „Акве Калиде“

В последните февруарски дни бургаският туристически комплекс „Акве Калиде“ предлага вход за музейната експозиция и прожекция на 3D мапинг срещу 2 лв. за всички посетители. Това ще е възможно в часовете между 10 и 12 на 26, 27 и 28 февруари. Тогава „Акве Калиде“ ще е домакин на инициативата „Про-Лети – Базар за хубави неща“.

Онези от вас, които решат да прекарат последния зимен уикенд сред природата, могат да съчетаят разходката до парк „Минерални бани“ с посещение на историческата забележителност и туристическия комплекс. Там ще откриете занаятчии и майстори на ръчно изработени изделия в стар и нов стил – оръжия, монети, кожени аксесоари, накити, шевици, свещи, сувенири, а също така напитки, мед и приготвени на място ястия. Антична кухня и римски питиета, бутикови крафт бири, изтънчени вермути и вина – класически и плодови, както и други майсторски изненади ще ви очакват в „Акве Калиде“ през уикенда.

Работилници за свещи, пясъчни рисунки, както и детският формат Арт-И-Факти ще бъдат част от тридневните дейности в рамките на инициативата „Про-Лети – Базар за хубави неща“. Участието на децата в работилница Арт-И-Факти им дава възможност и за посещение на безплатна прожекция. Срещу такса от 4 лв. за едно и +2 лв. за второ изделие, децата ще майсторят мартеници и подаръци за мама – сърце от текстил или дървена звездичка – рамка.

Про-Лети ще започне още в петък – 26 февруари. Първият акцент в програмата е от 16.00 ч., когато ще бъдат представени свойствата на минералната вода от „Акве Калиде“ пред самата чешма. В събота, на 27 февруари, от 18:00 ч., на открита сцена ще се състои концерт на група „Горещ пясък“, а на 28 февруари, неделя, от 12:00 ч., местната група „Ветренски славеи“ ще изнесе фолклорна програма.

Събитието ще бъде част от програмата на радио „Гласът на Бургас“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular