сряда, септември 27, 2023
НачалоВодещи новини5 мъдри мисли от Китайската книга на промените, които ще ви помогнат...

5 мъдри мисли от Китайската книга на промените, които ще ви помогнат да живеете щастливо през 2021 година

Гаданието от китайската „Книга на промените“ I Ching отдавна се смята за най-точно и интересно. Практикува се от много известни и успешни хора, за да погледнем в бъдещето и да получим полезни съвети. Нашият канал също е прочел съдбата и ще получи полезни съвети за своите читатели. 

Нека видим какво ни съветва Книгата на промените през 2021 г.!

Накратко: трябва да сме по-малко егоистични, да бъдем търпеливи, да не се страхуваме от трудностите, да се обединим със собствените си видове и да се доверим на източника на мъдрост, който е вътре в нас.

Между другото!

„Книга на промените“ е написана около 700 г. пр. Н. Е. И съдържа описание на различни ситуации, с които човек се сблъсква в живота. И също така дава полезни съвети за всички поводи.

1 Съвет. За да спечелите – не бързайте с нещата!

Този съвет от Книгата на промените ни учи да бъдем търпеливи, дори когато зелена светлина свети напред и ние искаме да се втурнем напред, доколкото можем. Бързането не води до добро и победата, която е почти във вашите ръце, може да се изплъзне поради вашата бързина.

Така че първият съвет е да бъдете внимателни и търпеливи във всичко!

2 Съвет. Потърсете партньори, за да постигнете целите си по-бързо.

Вторият съвет от „Книгата на промените“ казва: заедно с други хора можете да станете по-силни и да постигнете целите си по-бързо. Както се казва, сам воин, не е воин. Китайската мъдрост е почти същата. Чрез обединяване хората се учат и растат по-бързо.

Вторият съвет е обединение и единство!

3 Съвет. Най-висшата мъдрост е вътре в нас!

За да разбере себе си и да осъзнае своето място в света, съветва Книгата на промените, човек трябва да приеме присъствието на източник на висша мъдрост в себе си. Тази мъдрост, тази сила е като Слънцето. Тя затопля, поддържа и насочва.

Третият съвет – потърсете всички отговори в себе си и се доверете на провидението.

4 Съвет. Не се предавайте пред трудностите.

За да постигнете целите си и да вървите уверено към мечтата си, трябва да станете като водата в метафоричен смисъл. Водата преодолява всяко препятствие и никога не спира. За нея няма нищо неустоимо!

По същия начин човек, който следва определен път, трябва да спре пред препятствие, да положи малко повече усилия и да прекрачи временна трудност.

Четвъртият съвет – не се страхувайте от временни затруднения, те са преодолими.

5 СъветДействайте чрез други хора.

Да бъдем нежни и гъвкави към другите хора, да не ги притискаме или принуждаваме – това е може би най-важният съвет, който ще бъде полезен на много от нас.

За да получим това, което искаме, не е нужно да изискваме подчинение и покорност от другите, трябва да събудим най-добрите им чувства и да ги мотивираме да ни последват.

И така, петият съвет на Книгата на промените е да се откажете от егоизма и да покажете любов и доброта към другите.

Източник: Счастливая zen.yandex.ru

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular