понеделник, април 12, 2021
Начало Водещи новини Сланината: Ползи за тялото на малки и големи, за които мнозина не...

Сланината: Ползи за тялото на малки и големи, за които мнозина не знаят

В днешно време има много хора, които се наричат ​​диетолози. Въпреки цялата силна и убедителна реч, тези хора често нямат никакво медицинско образование или други подобни, за да говорят негативно за употребата на сланина. Да, има много противници на този прекрасен продукт.

Но искам да ви помоля да се огледате и да попитате хората, които обичат и използват бекон. Ще се изненадате, че най-пълните хора в мнозинството не обичат свинска мас и почти не я ядат. Но слабите и средно телосложения, напротив, се наслаждават с удоволствие . Забелязах това отдавна. Същото може да се каже за украинците, за които сланината е национално ястие. Но те не са затлъстели като американците.

Лекарите не са диетолози. Добрите лекари, които разбират ползите от храните и опасностите от изключването на някои от диетата, винаги съветват да ядат всеки ден по 1-2-3 филийки бекон под формата на сандвич с черен хляб – това е от моя личен опит и от мнението на изтъкнати телевизионни лекари.

Ще кажете, че там няма холестерол? НЕ! Накратко, холестеролът се отлага по стените на кръвоносните съдове само ако съдовете са слаби и те са увредени. А мазнините, напротив, имат положителен ефект върху еластичността на кръвоносните съдове и върхуцялото # тяло.

Витамин D, например, помага на тялото да усвои по-добре калция и фосфора, което е много важно в напреднала възраст. Много хора нямат този витамин в нашата географска ширина и в резултат на това много страдат от апатия, импотентност, сънливост …

Засищайки добре, сланината ни зарежда с енергия. Холинът е много важен за мозъчната функция, която също се съдържа в достатъчно количество в мазнините. Има много свойства на свинската мас, за които хората не се замислят, и от които се отказват.

Сланината съдържа:

Витамин D укрепва костната тъкан, насърчава по-доброто усвояване на калций и фосфор, участва в производството на редица хормони.

Холинът участва в регулирането на нивата на инсулин, защитава черния дроб, но основната му функция е да поддържа мозъчната функция и да подобрява паметта.

Мазнини – дават ни енергия, насищащи и дори предпазващи от преяждане.

– Съдържа най-ценния холестерол, омега 3 и 6 киселини и карбоксилна киселина.

– Голям списък с протеини и витамини: A, D, E, PP, C, B, минерали: K, P, Na, Mg, Ca, Zn, Fe, Cu, Mn, Se.

Превод и редакция: burgascity.com

Източник: О вкусах и цветах

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular