сряда, януари 13, 2021
Начало Бургас 23 графики подреди в изискана изложба директорът на НХА – Бургас Димо...

23 графики подреди в изискана изложба директорът на НХА – Бургас Димо Колибаров

3 графики подреди в изискана изложба директорът на НХА – Бургас Димо Колибаров. Можете да я разгледате в галерия „Пролет“.     

Едно от най-известните български имена в областта на графиката е Димо Колибаров. Директорът на филиала на Националната художествена академия в Бургас е носител на над 30 наши и международни отличия, сред които Голямата награда от Международното триенале „Малки графични форми“ в Токио, първи места от изложбени конкурси в Париж, Сеул, Пекин, Битоля.

Библиографският албум на тема ПЪТУВАНЕ е факт след две години труд. 25-те графики насочват към лъкатушещ и тайнствен начин всеки да научи по нещо за себе си.

Идеята идва от Иво Масларски – галерист и колекционер от Самоков. За него това е осмият подобен проект, реализиран заедно с друг художник. Участници в предишни издания бяха Светлин Русев, Милко Божков, Захари Каменов, Любен Диманов.

„Аз имах удоволствието да работя в условия на максимална творческа свобода. Изборът на теми и сюжети се превърна в огледало на моите търсения и предизвикателства като художник“, споделя Колибаров.

Албумът ПЪТУВАНЕ не трябва да се възприема като физическо преместване от една до друга точка. Това е сбор от преживявания, белязали живота на всеки от нас – мечти и разочарования, срещи и раздели, възходи и падения, съмнения и непоколебимост.

В галерия „Пролет“ са взети всички необходими мерки за пезопасност на посетителите, предписани от Министерството на здравеопазването. Лица без маски не се допускат, задължителна е дистанцията от 1,5 в залата. Експозицията ПЪТУВАНЕ ще гостува в галерията до 30 ноември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular