понеделник, ноември 9, 2020
Начало Бургас С рисунки на тема „Полицаят и аз”, деца от детските градини изненадаха...

С рисунки на тема „Полицаят и аз”, деца от детските градини изненадаха служителите от ОДМВР – Бургас

Нетрадиционно, без обичайната тържествена церемония, ще бъде отбелязан професионалния празник на българската полиция и Ден на свети Архангел Михаил – 8-ми ноември.

С детски рисунки по темата „Полицаят и аз”, малчуганите на възраст от 4 до 6 години от различни детски градини изненадаха служителите от ОДМВР – Бургас. Полицаите преди КОВИД-кризата бяха чести гости в детските градини в Бургаски регион, като освен служители от „Пътна полиция”, с голяма радост се посрещаха служителите от Специализираните полицейски сили и Базовата научно-техническа лаборатория.

Спомените на децата от срещите им с униформените полицаи бяха пресъздадени на бялото платно. Основните теми, застъпени в рисунките на малчуганите са свързани с пътната безопасност и пресичането по пешеходните пътеки. Не липсват обаче и рисунки с полицейски действия по задържането на опасни престъпници, както и неутрализирането на извършители на грабеж от банка.

Малчуганите от своя страна получиха подаръци от фондация „Евгений Мосинов”, като всяко дете се сдоби с детска раничка с рисувателни пособия, блокче за рисуване и тетрадки за краснопис, в които да се упражняват за предстоящия първи клас.   

Припомняме, че за първи път празникът на българската полиция се чества по стар стил на 21 ноември 1924 г., като тази традиция се спазва до 1943 г. След 55 годишно прекъсване, с Решение на Министерски съвет по предложение на Националния полицейски синдикат, църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция.

На осми ноември празнуват всички български полицаи, изпълняващи безрезервно и всеотдайно високохуманния си дълг към обществото, пренебрегвайки понякога семействата и личното си удобство. Това са хората, упражняващи нелеката полицейска професия, грижеща се за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Община Бургас ще почете големия майстор на четката Георги Баев с изложбата „Поколения“

Днес, 9 ноември, отбелязваме 96 години от рождението на емблематичния за Бургас художник. По традиция и тази година Община Бургас...

Екобюлетин за изминалата седмица

Завишение на средно-денонощните норми при фините прахови частици от 1.55 пъти е отчетено през изминалата седмица в квартал "Долно Езерово". Данните са...

По 1000 лв. ще получават общопрактикуващите лекари за проследяване на лица с COVID-19

За последните две седмици заболеваемостта в страната е над 300 души на 100 хил. население. По тази причина, съгласно плана, който следваме,...

Общината премахна животински останки, изхвърлени в близост до хълма Шилото

В събота Община Бургас получи сигнал за установено нерегламентирано сметище в близост до хълма Шилото. По-голямата част от него е представлявала купчина...