понеделник, ноември 9, 2020
Начало Водещи новини Синя луна: Какво да очакваме от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

Синя луна: Какво да очакваме от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

Тази нощ настъпра второто Пълнолуние този месец. Това явление, когато пълнолунието осветява небето два пъти в календарен месец, не се случва често и се нарича Синя луна. Синя Луна се наблюдава на всеки 2,7 години. Но през 2020 г. това събитие е уникално и с това, че Пълнолунието на 31 октомври съвпада с най-мистичния и ужасен празник –Хелоуин. Какви изненади да очаквате от този ден и нощ в навечерието на празника Вси Светии?

Пълнолунието ще засияе в съзвездието Телец и това не е много добър знак за тези, които се страхуват да не попаднат в мрежата на съблазненията и изкушенията. Също така на Пълнолунието на 31 октомври 2020 г. мнозина ще сънуват пророчески сънища. Затова бъдете внимателни към знаците на съдбата.

Характеристики на пълнолунието 31 октомври 2020 г.

Освен че е на Хелоуин на 31 октомври 2020 г. Пълнолуние, той има още един невероятен обрат.

Синя луна: Какво да очаквате от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

Пълнолунието тази вечер ще бъде видимо за жителите на почти целия свят. Пълнолунието на Хелоуин 2020 може да се види в различни часови зони – в Америка, Индия, цяла Европа и по-голямата част от Азия. Също така пълнолунието ще се вижда в Западна Австралия. За последен път подобен „синхрон“ при появата на Пълнолуние по цялата планета се случи през 1944 година. НАСА съобщава, че жителите на планетата ще могат да наблюдават красивото пълнолуние не само на 31 октомври 2020 г., но и през следващите два дни.

Друг интересен факт: обикновено има 12 пълнолуния на година. Но през 2020 г., познахте, ще има 13 от тях! Е, съвсем в духа на тази луда година.

Пълнолуние и Хелоуин: какво ни подготвя този мистичен тандем?

Изглежда, че през 2020 г., в допълнение към пандемиите и другите проблеми, ни липсваше и Пълнолунието за Хелоуин. Моля ви, обичайте се – Пълнолунието и най-лошият празник през годината се намериха на 31 октомври 2020 г.! За последно подобно „комбо“ се е случило през 1955 година. Какво означава това за нас? За съвременния жител на мегаполиса Пълнолунието на Хелоуин не е толкова страшно. Освен това можете да правите невероятни атмосферни снимки в ужасни Хелоуин костюми, с пълнолуние, животът ви няма да се промени коренно.

Синя луна: Какво да очаквате от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

Но древните келти, чийто празник Samhain се превърна в прототип на съвременния Хелоуин, вярвали много в силата на пълнолунието и в неговото влияние върху човешкия живот и съдба. Те вярвали, че в навечерието на Деня на всички светии злите духове идват на Земята и се опитват по всякакъв начин да ги изплашат, осветявайки ги в прозорците на къщите и близо до тях. Енергията на пълнолунието значително увеличава агресивността и упоритостта на злите сили, така че те с ярост се опитват да се доближат възможно най-близо до човешкото жилище.

Какви са опасностите от Пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

Както при всяко пълнолуние през годината, на 31 октомври вълнението ще се повиши. Второто пълнолуние от октомври 2020 г. обаче се нарича най-опасното през последния период.

Синя луна: Какво да очаквате от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

Конфликти и кавги ще започнат да възникват сами. И хората, сякаш по команда, изведнъж ще забравят обещанията си. Също във връзка с Пълнолунието възникват следните проблеми.

 • На Пълнолуние се увеличава броят на престъпленията, произшествията, личните конфликти и разногласия.
 • Емоционалните и прекалено чувствителни хора ще се чувстват слаби или, обратно, повишена активност.
 • При пълнолуние вероятността от атаки, инфаркти се увеличава и кръвното налягане се повишава.
 • Хората с психологически заболявания стават по-агресивни.
Синя луна: Какво да очаквате от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?

За да не се излагате на опасност, както и да предпазите близките си от неприятности в Пълнолуние, не ходете късно вечерта на 31 октомври в слабо населени и слабо осветени райони. Не гледайте филми на ужасите, не провокирайте себе си и другите в конфликти. 

Какво да не правим на Пълнолуние 31 октомври 2020 г.?

По време на пълнолуние не можете да стартирате нов бизнес и проекти, да подписвате важни документи и договори. На Хелоуин Пълнолуние, 31 октомври, трябва да бъдете още по-внимателни към тези и други препоръки.

 • Не пийте алкохол на Пълнолуние.
 • Не можете да се карате и да подреждате нещата на Пълнолунието.
 • Забранено е да ходите на дълги пътувания.
 • Опитайте се да не реагирате на критики и провокации от околните, тъй като това се отразява негативно на вас и вашето вътрешно състояние.
Какво можете да направите на Пълнолуние 31 октомври 2020 г.?

При Пълнолуние вероятността от нарушаване на каквито и да било планове се увеличава, така че през този период е по-добре да не бързате никъде. Астролозите препоръчват да се отпуснете, да се срещнете с приятели, да се забавлявате в компанията на близки . Ако имате възможност да наблюдавате Луната по време на това Пълнолуние, направете го с телескоп или други инструменти. И с просто око Луната ще бъде ясно видима от почти всяка точка на Земята, което е голяма рядкост.

Синя луна: Какво да очаквате от пълнолунието на 31 октомври 2020 г.?
Още няколко съвета как да срещнете Пълнолунието на 31 октомври 2020 г.
 • На Пълнолунието на 31 октомври може да станете мързеливи. Отстъпете! Предайте се: гледайте филм, посетете изложба или представление, отидете в сауна или салон за красота.
 • Или просто прекарайте време с интересна книга или се отдайте на любимото си хоби, ще бъде най-доброто нещо за пълнолуние.
 • Запалете свещите или фенерите на Джак, благодарете на Вселената за всички добри неща, които имате днес, в този момент.
 • Освободете се от недоволството и несгодите, настройте се към доброто и оставете енергията на Луната да изпълни живота ви с топлина и позитив.

Пожелаваме ви весел Хелоуин и светло, добро Пълнолуние! 

Източник: joy-pup.com/astrology

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Община Бургас ще почете големия майстор на четката Георги Баев с изложбата „Поколения“

Днес, 9 ноември, отбелязваме 96 години от рождението на емблематичния за Бургас художник. По традиция и тази година Община Бургас...

Екобюлетин за изминалата седмица

Завишение на средно-денонощните норми при фините прахови частици от 1.55 пъти е отчетено през изминалата седмица в квартал "Долно Езерово". Данните са...

По 1000 лв. ще получават общопрактикуващите лекари за проследяване на лица с COVID-19

За последните две седмици заболеваемостта в страната е над 300 души на 100 хил. население. По тази причина, съгласно плана, който следваме,...

Общината премахна животински останки, изхвърлени в близост до хълма Шилото

В събота Община Бургас получи сигнал за установено нерегламентирано сметище в близост до хълма Шилото. По-голямата част от него е представлявала купчина...