събота, октомври 17, 2020
Начало Бургас Момчетата от „Фънкалеро” стават част от „Зимните джаз вечери” в Бургас

Момчетата от „Фънкалеро” стават част от „Зимните джаз вечери” в Бургас

„Зимните джаз вечери” в Бургас продължават с концерт на фънк-фюжън групата „Фънкалеро”.

Публиката ще се срещне с известните музиканти на 24 октомври, от 22:00 ч. в най-новото място за култура и забавление в черноморския град  – клуб „Модерен театър” (бившето кино „Хр. Смирненски”).
След близо 2 години момчетата се завръщат на бургаска сцена, за да представят новия си албум „Сънфайк”. 

За ценителите на музиката „Фънкалеро” е гаранция за стил, качество и много талант, събран на едно място. Бандата е сформирана през 2011 година и обединява творци, притежаващи различен натюрел, но с еднакъв вкус към музиката. 
Групата изпълнява композиции, чийто автор е пианистът и композитор Васил Спасов (създател на „Фънкалеро”).  След завръщането си от САЩ, където учи в престижния Бъркли Колидж, той става двигател и съмишленик на редица успешни проекти. Работил е с редица родни и чужди музиканти, сред които Теодосий Спасов, Стоян Янкулов, Теодоси Стойков, Антони Дончев и много други. Останалите членове на бандата са саксофонистът Димитър Льолев , „обичайният заподозрян” – китаристът Миро Иванов, баскитаристът от „Хай-Тайм” Радослав Славчев, както и железният барабанист Георги Марков.

„Във всички композиции има секции за импровизация. В тези моменти хората от формацията са царе“, казва за колегите си Васил Спасов. И допълва, че албумът „Сайфънк“ е за всички хора с музикални сърца.
„Това е музика за ценители и хора с вкус. Усещам тази музика като моя. В нея има много закодирана информация. Мелодиите са такива, които можеш да си запееш, и същевременно не звучат като детски песнички. Това е достатъчно сложна музика, за да бъде елитарна. Много съм щастлив, че стигнахме до финализиране на втория албум“, ”, споделя от своя страна Радослав Славчев.

Гостуването на групата е част от проекта „Зимни джаз вечери”, който се реализира  с финансовата подкрепа на Министерството на Културата.

Билети за „Фънкалеро” се продават на каса „Часовника”, както и на място в клуба, преди началото на концерта.

За информация и резервации тел. 0889/801120-Маргарита Димова-Манова 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Момчетата от „Фънкалеро” стават част от „Зимните джаз вечери” в Бургас

„Зимните джаз вечери” в Бургас продължават с концерт на фънк-фюжън групата „Фънкалеро”. Публиката ще се срещне с известните музиканти...

Ангелика – ангелска билка за стомаха

Ангеликата е позната още като лечебна пищялка и от векове се използва за пречистване на кръвта, при отравяния, грип, инфекциозни заболявания. От корените й...

Тъжна вест! Напусна ни проф. д-р Георги Хубчев

Днес Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в българската медицина - акушер-гинеколога проф. д-р Георги Хубчев.

Млади предприемачи могат да реализират своите „сини“ бизнес идеи чрез конкурса Burgas BlueS

Бургас предоставя възможност на 12 отбора от млади предприемачи да реализират своите иновативни бизнес концепции за развитие на синята икономика чрез конкурса...