четвъртък, ноември 12, 2020
Начало Бургас „Фестивал на младите в изкуството“ започна обещаващо с брилянтно представяне на бургазлийките...

„Фестивал на младите в изкуството“ започна обещаващо с брилянтно представяне на бургазлийките от дует „Paradox”

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ обяви условията за новите издания на два свои традиционни конкурса. Те са интересни и дават възможност за изява на талантливите и сръчни хора. Вижте в текста долу за какво за конкурсите и участвайте, имате достатъчно време до празниците през декември.

КОНКУРС ЗА КОМИКС НА ТЕМА „КОЛЕДНА ИСТОРИЯ“

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ отправя предизвикателство към учениците от град Бургас и областта, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история“.

Сюжетът трябва да е представен в 4 до 6 рисунки върху картон формат А4. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли). Творческото състезание е отворено за ученици от 3 до 12 клас. Участниците са свободни сами да изберат техниките и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.

На гърба на творбата да са отбелязани трите имена, години, клас, училище, телефон и имейл за връзка. Всички получени комикси, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от жури от изявени творци. В тазгодишното издание това са художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Те имат редица отличия и различни участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. И двамата са членове на Дружеството на бургаските художници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: Бургас, к-с „Меден рудник“, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, тел. за контакти: 0895 506 219.

Краен срок за изпращане 06.12.2020 г.

За всички участници ще има грамоти. Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба, а отличените при журирането ще получат награди.

***

Седми  Национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“

Тема на конкурса „С кукла Ная – пея, уча и мечтая!“

По инициатива на:

  • Сдружение „УСМИВКА“ – Бургас
  • Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“

С подкрепата на фирма „Престиж – 96“ АД – гр. Велико Търново

За Седма поредна  година сдружение „УСМИВКА“ – Бургас, съвместно с читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, организира Национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“ – темата на конкурса е „С кукла Ная – пея, уча и мечтая!“.

Условия на конкурса:

  • Могат да участват деца от 6 до 14 години.
  • При изработката на куклите да се запази автентичността и визията на кукла Ная, от любимите на всички вафли „Ная“, като се използват всякакви техники и материали (без хартия, картон, шума и пластилин).
  • При изработката на куклата да проличава подкрепата на децата в борбата срещу Ковид – 19.

Изработените кукли да се изпращат до 30.11.2020 г. на адрес:

Бургас, к-с „Меден рудник“, бл.25 /партер/, читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, за конкурса за кукли „В очакване на Коледа“.

Всяка кукла трябва да има етикет, на който да са описани – град, трите имена на автора, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

Всички участници ще получат Е-грамоти за участие по електронната поща и сертификат за преподавателя, а авторите на отличените кукли – награди.

ВАЖНО! Творбите няма да се връщат и след приключване на конкурса и изложбата ще бъдат подарени на деца и младежи с увреждания, настанени в центрове от семеен тип и защитени жилища на територията на Бургаска област по време на Коледните и Новогодишни празници.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще бъде в средата на месец декември в сградата на Областна администрация – Бургас!

За повече информация:  [email protected] / [email protected]    

Още снимки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Улица „Бургаско езеро“ дава достъп до последните свободни парцели в Индустриален и логистичен парк – Бургас

Индустриален и логистичен парк - Бургас изгради поредна нова улица на своя територия (виждате я отляво на първата снимка). Това е локално...

52 родни грации ще спорят за отличията на турнира за приз „Жулиета Шишманова“

 Онлайн ще се съревновават и гимнастички от още 9 държави Тазгодишното издание на традиционния турнир по художествена гимнастика за...

Възрастта за тях не е проблем: 3 зодии, които изглеждат по-добре с годините

Желанията и стремежите оставят отпечатък върху лицето. Усмивката добавя живот, но от нея се появяват бръчки. Но, ако очите блестят, възрастта на човек не...

„Алеф” обявява Осми национален младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

Темата на надпреварата за художествен разказ е "Ще ви разкажа за моя спасител" Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф" даде...