сряда, ноември 24, 2021
НачалоБургасКАТ започна масирана акция в цяла България с 6 нови суперкамери

КАТ започна масирана акция в цяла България с 6 нови суперкамери

От днес до 15 октомври Пътна полиция ще проведе акция „Скорост“ по всички пътища в страната, съобщиха от МВР на брифинг.  

За засичане на джигити ще бъдат използвани всички нови 6 суперкамери. Тези технически средства се използват в големите областни градове и в тези с най-голяма концентрация на ПТП с фатален край. Това са Русе, Ловеч (където са настъпили голям брой тежки катастрофи), както и София, Пловдив, Варна и Бургас.

Модерните суперкамери влязоха в употреба още в началото на тази седмица. От тогава до днес само чрез тях са засечени над 500 джигити в столицата и над 1500 в цялата страна.

От Пътна полиция обясниха, че новите устройства са изключително прецизни и следят движението в 6 ленти и в двете посоки. Те установяват както превишената скорост, така и неплатена застраховка „Гражданска отговорност“. Камерите могат също така да засичат до 16 нарушителя едновременно и регистрират целия поток на движение.

Останалите камери, налични на КАТ, също ще бъдат поставени както на малките, така и на големите пътища в страната – там, където най-често се извършват нарушения на скоростните режими и на местата с най-голяма концентрация на ПТП.

Причината за засиления контрол за водачи, превишаващи скоростта, е именно голямата опасност, която това нарушение създава. Най-често тежките катастрофи са предизвикани именно от летенето на пътя.

Източник: blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular