събота, октомври 10, 2020
Начало Бургас КАТ започна масирана акция в цяла България с 6 нови суперкамери

КАТ започна масирана акция в цяла България с 6 нови суперкамери

От днес до 15 октомври Пътна полиция ще проведе акция „Скорост“ по всички пътища в страната, съобщиха от МВР на брифинг.  

За засичане на джигити ще бъдат използвани всички нови 6 суперкамери. Тези технически средства се използват в големите областни градове и в тези с най-голяма концентрация на ПТП с фатален край. Това са Русе, Ловеч (където са настъпили голям брой тежки катастрофи), както и София, Пловдив, Варна и Бургас.

Модерните суперкамери влязоха в употреба още в началото на тази седмица. От тогава до днес само чрез тях са засечени над 500 джигити в столицата и над 1500 в цялата страна.

От Пътна полиция обясниха, че новите устройства са изключително прецизни и следят движението в 6 ленти и в двете посоки. Те установяват както превишената скорост, така и неплатена застраховка „Гражданска отговорност“. Камерите могат също така да засичат до 16 нарушителя едновременно и регистрират целия поток на движение.

Останалите камери, налични на КАТ, също ще бъдат поставени както на малките, така и на големите пътища в страната – там, където най-често се извършват нарушения на скоростните режими и на местата с най-голяма концентрация на ПТП.

Причината за засиления контрол за водачи, превишаващи скоростта, е именно голямата опасност, която това нарушение създава. Най-често тежките катастрофи са предизвикани именно от летенето на пътя.

Източник: blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Легенда за уникалната икона – „Мигащия Исус“

В Грузия, в манастира на Светия кръст на Джвари, има доста рядка икона, наречена „Мигащ Исус“ или „Кърпата на Света Вероника“. Особеностите на тази икона...

Една чаша вино се равнява на един час във фитнеса

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да ви предпази от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият...

Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Физически активните хора са наясно, че диетата има голямо влияние върху тяхното състояние, пише gotvach.bg. Нарастващата групата на физически активните и спортуващи хора започва да се...

Валежите спират, започва затопляне

До обяд валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Около и след обяд от запад временно ще се...