неделя, октомври 11, 2020
Начало COVID-19 Проф. Ангелов: Няма да се затягат мерките или да се въвеждат на...

Проф. Ангелов: Няма да се затягат мерките или да се въвеждат на нови

Не се налага затягане на мерките или въвеждане на нови мерки. Това съобщи министърът на здравеопазването на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Единствено ще се съблюдава изпълнението на настоящите въведени правила.

437 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4541 PCR теста. Излекувани са 138 души. Настанените в болница са 1033-ма пациенти, от които 53-ма – в интензивни отделения. 11 души са починали през последното денонощие.

Няма увеличаване на хоспитализираните пациенти по лечебни заведения, дори има намаление спрямо миналата седмица, увери проф. Ангелов и заяви, че хората трябва да бъдат абсолютно спокойни.

Към днешна дата болните деца и ученици са 101. Под карантина са поставени 3268. Общо заболелите учители от детските градини и училища са 133, под карантина са 119. Като пример проф. Ангелов поясни, че тези цифри означават, че на 1000 паралелки 3 са кантинирани.

В Европа България се нарежда на 24-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Спрямо страните на Балканския полуостров страната ни заема 5-о място по заболеваемост и 4-о място по смъртност.

Лечебните заведения са подготвени за ситуацията, съобщи проф. Асен Балтов, директор на спешния институт „Пирогов“.

Общо потвърдените случаи от началото на пандемията в страната са 22 743, като активните от тях са 6422. Хоспитализирани са 1033. Излекуваните са 15 448.

Източник: bntnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Легенда за уникалната икона – „Мигащия Исус“

В Грузия, в манастира на Светия кръст на Джвари, има доста рядка икона, наречена „Мигащ Исус“ или „Кърпата на Света Вероника“. Особеностите на тази икона...

Една чаша вино се равнява на един час във фитнеса

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да ви предпази от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият...

Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Физически активните хора са наясно, че диетата има голямо влияние върху тяхното състояние, пише gotvach.bg. Нарастващата групата на физически активните и спортуващи хора започва да се...

Валежите спират, започва затопляне

До обяд валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Около и след обяд от запад временно ще се...