неделя, октомври 11, 2020
Начало COVID-19 Кметът Димитър Николов иска още болници в Бургас да лекуват пациенти с...

Кметът Димитър Николов иска още болници в Бургас да лекуват пациенти с Covid -19

Още болници в Бургас да могат да лекуват пациенти с коронавирус е поискал кметът на Бургас Димитър Николов в писмо до Министерството на здравеопазването. В момента Covid пациентите се лекуват в УМБАЛ-Бургас и белодробната болница.

Предложението на градоначалника е Здравната каса да сключи договори и с други лечебни заведения, тъй като в Бургас се лекуват пациентите с коронавирус от цялата област.

В същото време Николов успокоява гражданите, че място за притеснение няма, но мотивира искането си с това, че болничното лечение на пациентите в областта се осъществява предимно в бургаските болници.

Ето какво каза още той в подкрепа на това негово искане:

Към момента основната тежест поемат инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас, където има настанени 16 пациенти и общинският диспансер за белодробни болести – с 26 пациенти от целия регион.

Легловата база е запълнена и трябва да се подготвим да поемем бъдещите случаи от региона чрез разширяване на мрежата от болници в Бургас, които да сключат договор със здравната каса за лечение на пациенти с ковид.

От днешните регистрирани случаи – 49 работят в цех в Айтос, 4 са пациенти на вътрешно отделение на болницата в Айтос, 6 са от Бургас и са под домашна карантина, останалите са от Карнобат и Руен.

С изключение на вътрешноболничната инфекция в Айтос, няма други настанени в болница.

Към момента 16 пациенти с Covid са настанени в инфекциозното отделение в УМБАЛ, 26 са в общинския диспансер за белодробни болести, а 4 в инфекциозното отделение в Айтос.

Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват пациенти с коронавирус, обяснява в писмото Димитър Николов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Най-ефикасните бабини рецепти при грип и настинка

Вирусът на грипа и настинките са в разгара си. При настинки и грип много ефикасна е народната медицина. Препоръчваме ви няколко съвета от природната аптека, вместо антибиотици. Лек...

Бургас отбелязва Европейския ден на донорството и трансплантацията

В понеделник доброволци от БЧК ще раздават информационни материали пред Община По повод Европейския ден на донорството и...

Крепостта Ранули (Вълчаново кале) – една от тайните на Странджа

В някои италиански морски карти от края на XIV в. и началото на XV в. на юг от Созопол е нанесено пристанищно селище С....

Внимание! Как да се предпазим от зли очи

На всеки се случва да контактува с хора, които имат лош поглед. Те, умишлено или без да искат, могат да ви навредят, да ви...