събота, октомври 10, 2020
Начало Бургас Кметът Николов честити 90-годишния юбилей на големия писател и почетен гражданин на...

Кметът Николов честити 90-годишния юбилей на големия писател и почетен гражданин на Бургас – акад. Антон Дончев

Кметът Димитър Николов честити 90-годишния юбилей на големия български писател и почетен гражданин на Бургас академик Антон Дончев.

„От името на бургаската общественост и лично от свое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай Вашия 90-годишен юбилей.

Вие сте едно от най-големите имена в българската литература, с огромен принос за съхраняване на историческата памет и националното самосъзнание.

Вашето творчество е изключително въздействащо с изящната си емоционалната словесност.

Книгите Ви не само разказват истории, те са „извор“ на знания и усещания, шедьоври, които трябва да бъдат препрочитани, защото са неизчерпаеми като послания и смисъл.

Истинска привилегия и чест е за нас, че Вие сте бургазлия и едновременно с това един космополит в българската и световна литература.

Бъдете жив и здрав, от сърце Ви желая творческо вдъхновение и нови проекти.

Бургас се гордее с Вас!

Честит юбилей!“, пише в поздравителния адрес до акад. Антон Дончев.

Кметът  Димитър Николов припомни и невероятно емоционалното послание, което почетният гражданин на Бургас остави в книгата за спомени „Завръщане в Бургас“ преди точно 10 години:

„Всяко живо човешко същество е шепа морска вода, загърната с кожа. Нашата кръв е само капка от първичния океан, в който е роден животът. Ние от Бургас, родени край морето, трябва да занесем по света и да носим навсякъде песента на вълните. И да благодарим, че сме това, което сме.“.   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Легенда за уникалната икона – „Мигащия Исус“

В Грузия, в манастира на Светия кръст на Джвари, има доста рядка икона, наречена „Мигащ Исус“ или „Кърпата на Света Вероника“. Особеностите на тази икона...

Една чаша вино се равнява на един час във фитнеса

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да ви предпази от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият...

Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Физически активните хора са наясно, че диетата има голямо влияние върху тяхното състояние, пише gotvach.bg. Нарастващата групата на физически активните и спортуващи хора започва да се...

Валежите спират, започва затопляне

До обяд валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Около и след обяд от запад временно ще се...