събота, септември 12, 2020
Начало Бургас Най-красивият бургаски подлез ще има и изрисувана 3D подова настилка

Най-красивият бургаски подлез ще има и изрисувана 3D подова настилка

Атрактивно изрисуваният подлез, с визия на сюреалистично произведение на изкуството, привлече вниманието на бургазлии още преди официалното си откриване.

Подлезът в района на трите големи професионални гимназии – ПГСАГ „Кольо Фичето“, ПГМЕЕ и ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ е преобразен в истинско произведение на изкуството. Официалното откриване на пространството се състоя с много музика, танци и игри на открито с участието на бургаски младежи – доброТворци. Организатор на проявата е Съвета по наркотични вещества към Община Бургас.

„Много сме щастливи, че това мрачно пространство се преобрази изцяло. Това беше точка, през която минават много млади хора и ние поискахме да им дадем нещо красиво. Имаме още много идеи по които ще работим усилено, едната е да се изрисува  пода към подлеза с 3D изображения.“Това съобщи Росица Димова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

На място присъстваха и представители на трите бургаски гимназии. Те споделиха, че пространството е много артистично, което предразполага за бъдещи съвместни инициативи между училищата. Всички присъстващи се обединиха около мнението, че съоражението трябва да се пази и да се поддържа чисто,  за  да могат изписаните послания да зареждат с оптимизъм и усмивки преминаващите граждани.

Мащабните стенописи са дело на бургаския визуален артист Красимир Марчев. Работата му е продължила 30 дни, но крайният ефект е наистина впечатляващ.

Трудно е да се обрисува с думи това, което ще видите, но като обща визия е интерпретацията на два свята – подводен и космос. На срещуположната страна са изписани послания, изработени от ученици по повод 26-ти юни, Световен ден за борба с употребата, злоупотребата и трафика на наркотични вещества. И всичко това се обединява от човека, хората които се движят през съоражението, за да стигнат от едно място до друго. Ако минавате оттам, цветните рисунки ще ви приветстват да се снимате с тях и ще ви отправят посланието „Вгледай се в себе си и се обичай!“.

Помислено е и за безопасността. На двата входа, на подлеза е монтирано видеонаблюдение.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...