четвъртък, септември 10, 2020
Начало Бургас Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Това е 33-та шампионска титла и трета поредна отборна победа за нашите състезатели, с капитан на тима и на Националите на България – Валентин Люцканов. С нея те затвърдиха водещата си позиция в екстремния и вълнуващ спорт.

По време на двата състезателни дни в разширената зона от Слънчев бряг до Ахелой, СКПР „Черноморец“ завоюва 520, 92 точки и зае убедително челното място. След тях с 318,13 точки, втори се класира клуб „Месембрия“, Несебър. Трети застанаха „Портус Кария“ – Шабла.

В индивидуалната надпревара първенец е Анастас Бъчваров от КПР „Марлин“,  Приморско с 174,52 точки. Държавен вицешампион стана  Николай Танев от „Черноморец“ – Бургас с 160,88 точки. Трети се класира съотборникът му, Валентин Люцканов със 154,69 точки.

Новият метод на точкуване направи надпреварата атрактивна и интересна до последния момент. Освен обичайните платерина и кефал, обект на риболова за голяма част от състезателите бяха морските врани и лабридите.

Държавното първенство беше предшествано от турнира за купа „Генчо Павлов“ в Приморско,  организиран от бургаския клуб. Победител в него беше Анастас Бъчваров, следван от 9-кратния абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов от „Черноморец“. Трети застана Мирослав Илчев от „Несебър“. Тримата състезатели са и националите на България в този спорт.

До края на сезона остава още един старт, за купа „Шабла“, с който ще се финализира и надпреварата за купа „България“ и Годишната ранглиста.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...