събота, септември 12, 2020
Начало Бургас „Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития

„Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития

Тази година е юбилейна за „Черноморски фар“. Вестникът на Бургас и региона навършва 100 години. Преживял преврати, войни, режими, той продължава да отстоява журналистиката и публицистиката и във времена, които са трудни за хартиените издания.

Вече един век вестникът е прозорецът на бургазлии към случващото се в региона, оставя трайна следа в културната памет на десетки поколения, играе ролята на своеобразен документ за обществено-икономическия и социалния живот на Бургас.

Местният вестник оцелява, защото публиката има необходимост от него, вярва му и знае, че точно регионалната журналистика обръща внимание на местните проблеми. Вписан е в „Златния алманах на България“, издаден през 1942 година.

Днес „Черноморски фар“ продължава да пази традициите на доброто слово и да отстоява вековната традиция. На 11 септември, петък, екипът на изданието е подготвил няколко събития, с които ще отбележи годишнината:

* 11 часа – Откриване на изложба „100 години пазим традициите на доброто слово“

Улица „Александровска“, до площад „Атанас Сиреков“

* 11.30 часа – съвместно с Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Изложба от „Първи страници на вестника“. Детска работилничка за сглобяване на вестникарски шапки и лодки от вестници.

Улица „Алеко Богориди“ № 21

* 18.30 часа – Културен център „Морско казино“ – Изложба от „Съкровищницата на Фара“-картини на известни бургаски художници, зала „Георги Баев“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...