събота, юли 2, 2022
НачалоБургасМагията на спортните танци ще завладее Бургас в събота

Магията на спортните танци ще завладее Бургас в събота

Първият пълнометражен филм за историята на спортните танци в Бургас е дело на популярния артист Красимир Марчев. Премиерата ще се състои на 05 септември /събота/ от 21.00 часа, на открита сцена „Охлюва“.

Филмът „1975 – 2020′ Историята“ е визуален разказ за 45-годишното развитие на спортните танци в Бургас. Работата на Марчев по сюжета

продължава цели две години – крайният резултат са 30 въздействащи интервюта. Разговорите улавят ритъма, красотата и нестихващата емоцията на десетки бивши и настоящи членове на клуб по спортни танци Бургас’75. Бургаските шампиони, прославяли името на града и страната по цял свят.

Лентата съдържа многобройни архивни видео кадри от основаването на клуба до днес. А началото логично поставя разговор с Цанка Иванова, първооснователят на школа по спортни танци към Младежки дом – Бургас.

„Този филм ми донесе много хубава енергия и вдъхновение. Имах удоволствието да се свържа с много хора, шампиони, допринесли за развитието на спортните танци в нашия град. Имена, доказали се в Америка, Канада и почти цяла Европа. Публиката ще ги види и чуе тази събота.Вярвам, че всички ще почувстват този заряд.“, сподели Красимир Марчев.

Лентата е с продължителност 115 минути. Входът е свободен.

Филмът е реализиран с подкрепата на „Национален фонд култура“ и с любезното съдействие на Община Бургас. 

Повече информация за събитието , може да следите тук: https://www.facebook.com/events/3282076028551890/

В България спортните танци се танцуват още от 1970 година. Тогава все още не са били обявени за спорт, а са се считали за изкуство, като част от Художествената самодейност. От 1994 година са официално обявени за спорт в България. От този период са и опитите да бъде присъединен към олимпийското семейство. Хуан Антонио Самаранч предприема първата крачка към присъединяването, като ги обявява официално като спорт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular