вторник, август 16, 2022
НачалоБургасВълнуващата лента "Патриарха на градежа" с предпремиера в Бургас

Вълнуващата лента „Патриарха на градежа“ с предпремиера в Бургас

Актрисата с бургаски корени Гергана Стоянова е лицето във филма „Патриарха на градежа“. Лентата за съратника на Левски – Иван Грозев, като предприемач и първи председател на Българската търговско-промишлена палата, ще бъде излъчен пред бургазлии на 26 август, сряда, от 21 ч., на открита сцена „Охлюва“ .

Прожекцията на филма „Патриарха на градежа“, дело на Five Star Media Group, с подкрепата на БТПП, се реализира в партньорство с Община Бургас.

Това е първата обществена предпремиера на филма.

„Патриарха на градежа“ е посветен на живота и делото на карловчанина Иван Грозев – близък съратник на Васил Левски и автор на прословутия революционен Карловски закон, легендарен предприемач, един от строителите на Баронхиршовата железница, концесионер на мини Мошино след Освобождението, кмет на София и един истински почтен мъж – от тихите герои на България.

„Патриарха на градежа“ е също така своеобразна разходка из събитията у нас в края на XIX и началото на XX век, един от най-динамичните периоди в българската история.

Филмът е реализиран със звездното участие на актрисата Гергана Стоянова – в ролята на националната Съвест, която не оставя мъже от калибъра на Иван Грозев да бъдат забравени.

Режисьор на „Патриарха на градежа“ е Степан Поляков, с над 50 документални филма зад гърба си; оператор е Момчил Александров; монтажът е на Цветелина Василева; основен сценарист е Катерина Хапсали, автор на няколко бестселъра.

„Патриарха на градежа“ беше заснет по време на карантината при изключително строги мерки за сигурност и всички допълнителни усложнения, които екипът трябваше да преодолее с желязна логистика, ентусиазъм и усещане за историческа мисия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular