сряда, септември 16, 2020
Начало Бургас Мария Лалева, Неда Антонова, Ева Кралева и Атанас Арнаудов ви очакват днес...

Мария Лалева, Неда Антонова, Ева Кралева и Атанас Арнаудов ви очакват днес на изложението „С книга на плажа“

Бургаското изложение „С книга на плажа“ продължава и днес в еспоцентър „Флора“ и алеите около него. След успешните представяния на автори в първия ден на събитието, днес отново ви очакват вълнуващи срещи:

* Точно в 11:00 ще бъде представена „Бермуда“ на Атанас Арнаудов:
„Новата книга на автора сама по себе си е едно смело начинание. Смело, защото не са много хората, които биха купили книжка с пиеси. От друга страна, обаче, на всички ни е известно какъв глад изпитва българският театър за хубави, съвременни текстове.

Пиесите са различни по своя сюжет, но всички са смешно-тъжни, като самия живот, с много тънко чувство за хумор и себеирония на главните герои. Остава да се надяваме книгата да попадне в правилните ръце, за да стигне до зрителите“.

Дора Велева – редактор

* С книгата „Момичето с цигулката“ ще се запознаем в 17:00 ч. днес. Ева Кралева – Бахран е родена в Бургас, където завършва Музикална гимназия. Работи като цигуларка в оркестъра на гр. Цайтц, Германия. След дипломирането си в Лайпцигската консерватория се мести в Бранденбург и остава в Оперно-симфоничния му оркестър до пенсионирането си. В последните години е изкушена от писането. През 2007 година печели награда за поезия в конкурса Jokers Lyrik-Preis на Издателство „Jokers“. „Момичето с цигулката“ е втората ѝ книга.

* Гост в програмата на „С книга на плажа“ е и Неда Антонова, автор на повече от двайсет романа, по-голямата част от тях сюжетно свързани със събития от българската история.

На 14 август, точно в 18:00 ч., Неда Антонова ще представи своя роман „Безмълвие“:

Петър Баанов, мирското име на Паисий, е висок, рус и синеок младеж, достатъчно образован за своето време. Той е изпълнен с енергия и обладан от амбиция да живее във Виена, да търгува в тамошната кантора на брат си Вълчо, там да се задоми и децата му да не бъдат „робове“… Но Петър извършва грях – неволно убива момичето, което харесва. И вместо към Виена, животът му поема към монашеската килия при брат му Лаврентий в Хилендар, за да търси опрощение…

Следват десет години, за които и до днес историята и манастирските хроники мълчат. Години на странстване, време на мизерия, смъртни опасности, унижения, разкаяние и любов… Бяла лястовица за простите хора в селата и черна овца сред манастирското братство, проигумен Паисий накрая намира път за спасение на душата си. Той посвещава остатъка от своя живот, за да даде на българския род памет и история.

Отец Паисий е останал в нашето съзнание като побелелия монах от читанките. Неда Антонова, след дълги години на проучване, ни го описва като различен човек. Човек от Бога и за Бога. Жив човек.

* Точно в 19:00 ч. започва представянето на романа на Мария Лалева „Живот в скалите“. Това е една драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта. Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

14 август, петък

10:00 ч. – Калоян Явашев представя „Дневникът на един татко звероукротител“ – издател „Софтпрес“;

11:00 ч. – Атанас Арнаудов представя „Бермуда“ – издателство „Знаци“;

17:00 ч. – Ева Кралева – Бахран представя „Момичето с цигулката“ – издателство „Знаци“;

18:00 ч. – Неда Антонова представя „Безмълвие“ – Издателска къща „Хермес“;

19:00 ч. – Мария Лалева представя „Живот в скалите“ – издател „Книгомания“.

15 август, събота

11:00 ч. – Ивелин Михайлов представя „За успеха“ – издателство „Тогедър Академи“;

17:00 ч. – Хайри Хамдан предствя „Водните лилии на паметта“ – издателство „Знаци“;

18:00 ч. – Милена Пламенова представя „Любов с главно В“ – издателство „Либра скорп“;

18:30 ч. – Държавен куклен театър представя „Часът на куклите“ – зала 2;

16 август, неделя

11:00 ч. – проф. Евгени Сачев представя „Новата цивилизация“ – трето допълнено издание на „Българите са в основата на човешката цивилизация“ – издателство „Новата цивилизация“;

17:00 ч. – Людмила Андровска представя „Мария Тертер – Царицата“ – издателство „Знаци“;

18:30 ч. – Държавен куклен театър представя „Часът на куклите“ – зала 2;

19:00 ч. – Стефан Вълдобрев представя „Книга за песните“ – издател „Книгомания“;

20:00 ч. – Представяне на филма „Песен и молитва“ – документален разказ, посветен на църковната музика и Литургията – издателство „Омофор“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Какво дърво сте според галския хороскоп?

Галският хороскоп се основава на идеята, че времето на раждането ни е определящо за формирането на нашата личност и поведение. Преди векове се е...

В Бургас приказни герои помагат на ученици и граждани да пресичат правилно и безопасно

В първия ден на новата учебна година любими приказни герои от Кукления театър помагаха на малките ученици, техните родители и на граждани...

70 осмокласници за пръв път прекрачиха прага на Морското училище

Въведени са иновации според Конвенцията за вахтената служба в специалностите "Корабоводене" и "Корабни машини и механизми" 70 са осмокласниците,...

Възпитаниците на Английската гимназия влязоха в новата сграда на училището (Снимки)

Възпитаниците на бургаската АЕГ "Гео Милев" започнаха учебната година в новата сграда, в която се помещава училището. Учители,...