петък, септември 11, 2020
Начало Бургас Ремонтират спортните площадки в училищата „Любен Каравелов“ и „Пейо Яворов“

Ремонтират спортните площадки в училищата „Любен Каравелов“ и „Пейо Яворов“

Предстои обновяване и на двора на Професионалната гимназия по сградостроителство „Пеньо Пенев“

Община Бургас започна мащабни ремонти на спортните площадки в училищните дворове на ОУ „Любен Каравелов“ и на ОУ „Пейо К. Яворов“. Целта е те да са напълно готови до началото на новата учебна година. Двете учебни заведения разполагат с хубави и просторни дворове, които от години не са ремонтирани и на този етап не предоставят необходимите съвременни условия за физическа активност на своите възпитаници.

Усилени ремонтни дейности вървят в двора на едно от най-старите бургаски училища – ОУ „Любен Каравелов“ в ж.к. „Възраждане“. На обширния терен отстрани на учебното заведение ще бъдат изградени едно футболно и две баскетболни игрища, с лекоатлетическа писта около тях и писта с пясъчник за дълъг скок. Покрай него се обособява трибуна със седящи места за зрители на състезанията. Оградата около училищния двор също се обновява.

В момента тече вторият етап от ремонта и на двора на ОУ „Пейо К. Яворов“, който бе частично обновен от Община Бургас миналата година. На терена, който се намира непосредствено до обновените тогава игрища, е положен чисто нов асфалт, на който ще бъдат монтирани две футболни врати и четири баскетболни коша. Новото игрище ще бъде разчертано, за да може то да изпълнява комбинирано функцията на футболен терен и на две баскетболни игрища.

Ремонт предстои и на училищния двор на Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“, която се намира в ж.к. „Зорница“.

След като приключат строителните дейности от новите условия за спорт и физическо възпитание в трите бургаски училища ще могат да се ползват общо над 1300 ученици. Настоящите ремонти на училищните дворове са част от програмата на Община Бургас за поетапно обновяване и модернизиране на образователната и спортна инфраструктура в града и предоставяне на нови, съвременни стандарти за обучение на децата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...