петък, септември 11, 2020
Начало българия България Отпускат една минимална заплата за семейства с деца до 14 г.

Отпускат една минимална заплата за семейства с деца до 14 г.

Социалното министерство подготвя няколко варианта, които да са в помощ на родителите през новата учебна година.

В случай, че дете се зарази с коронавирус и трябва да остане вкъщи, но родителите му са изчерпали отпуската си, то те ще могат да се възползват от един от три варианта.

Месечна помощ в размер на 610 лв. за едно дете, ако то е до 14 години. В случай, че в семейството има повече от 1 дете, помощта ще бъде 150% от минималната работна заплата.

Вторият вариант е семейството да получи ваучер, с който да избере детегледачка по свой избор.

Третият вариант предвижда родителите да имат право на болничен в случай, че детето е заразено или в класа си има заразен съученик и трябва да остане вкъщи.

„Вероятно в началото на учебната година общопрактикуващите лекари ще получат конкретни указания и в такива случаи, когато цялата паралелка или цялата група в детската градина е карантинирана, там където има доказано болно дете и другите деца по медицински показания и предписания са в карантина, родителите също ще имат право да ползват болничен“, каза Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

Източник: bntnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...