четвъртък, септември 10, 2020
Начало Бургас Млади творци ще рисуват божията майка по повод Успение Богородично

Млади творци ще рисуват божията майка по повод Успение Богородично

Млади творци ще изработват образи на светци и ще се запознаят с възникаването и развитието на иконописта по повод големия празник Успение Богородично.

Творческото ателие с ръководител Елисавета Ангелова ще се проведе на 16 август /неделя/ от 19.00 часа на Фонтана до КЦ „Морско казино“. Проявата е напълно безплатна, а материалите са осигурени от Община Бургас. За повече информация и записвания – телефон:0879/215719.

Деца от Неделното училище към храм „Св. Иван Рилски“ ще почетат Богородица на 15 август /събота/. Инициативата ще започне с поетичен рецитал от 10.30 часа на открита сцена „Охлюва“. Даровити деца ще рисуват на тема: „Пресвета Богородица – нашата закрилница“. Ръководителката им Атанасия Петрова е подготвила още една изненада – малчуганите ще сплетат красив венец около най- красивите рисунки.

Всички рисунки с образа на Богородица с Младенеца ще бъдат подредени в сградата на Неделното училище и в храм „Св. Иван Рилски“. Всеки, който желае, може да се включи и да порисува с децата.

Творческите ателиета се организират от Община Бургас. И двете прояви са включени в програмата на тематичния уикенд, посветен на всички, носещи името Мария.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...