събота, октомври 10, 2020
Начало Бургас Зелен портал акoстира в Бургас

Зелен портал акoстира в Бургас

BurgasCity с радост приветства двете прекрасни дами, които са движещата сила на Зелен портал (www.zelenportal.com). Йоана Стоянова и Йорданка Иванова са се заели с нелеката задача да популяризират българските производители и да създадат връзка между тях, търговците и техните клиенти. С удоволствие споделяме с вас тяхната вдъхновяваща мисия.

BurgasCity: – Здравейте, момичета. Разкажете ни за Зелен портал и как се роди идеята за него.

Зелен портал: – Здравейте. Много ни е приятно да бъдем гости на BurgasCity в това магично кътче в Морската градина. Не случайно предложихме интервюто да се проведе тук. За нас връзката с природата и животът в хармония с нея, доколкото това е възможно в тази динамична градска среда, е много важна. Именно от това се зароди и идеята за Зелен портал. През последните десетилетия усетихме, че ни липсва вкусната и натурална храна, която бяхме свикнали да си похапваме. Забързани в ежедневието, се научихме да пазаруваме по възможно най-бързия и „изгоден“ начин, без да се замисляме за произхода на продуктите. Така в един момент се оказа, че на трапезата ни има безвкусни чуждестранни плодове и зеленчуци, а вкусните български продукти станаха по-трудни за намиране. Затова ние си поставихме за цел да помогнем на местните производители да достигат по-лесно до хората, които търсят отгледани с любов и грижа натурални продукти.

Снимка: Giuseppe Ungaro Photography (https://www.facebook.com/ungarophotos)

BurgasCity: – По какъв начин осъществявате тази мисия?

Зелен портал: – Работим заедно с нашите клиенти и партньори за тяхното бизнес развитие. Това са предимно по-малки местни производители, ферми и магазини за натурални продукти. Предлагаме им работен план и маркетинг стратегии, изцяло съобразени с техните нужди и виждания и с особеностите на пазарите, на които искат да навлязат. Нашата сила е в дигиталния маркетинг, управлението на фейсбук страници и създаването на дигитални общности. С изключително внимание към детайлите подбираме стратегиите и изработваме съответните кампании и всяка една публикация. За развитието на една успешна дейност е от особено значение да се формулира нейното послание и то да достигне до правилната таргет група.

BurgasCity: – Как достига до крайния потребител тази информация?

Зелен портал: – На нашите клиенти, партньори и приятели предлагаме да станат членове в мрежата на Зелен портал. В нея вече членуват ферми от цяла България, различни производители на натурални и, както е модерно да се казва напоследък, „бутикови“ продукти. Тях непрекъснато промотираме на нашата фейсбук страница и всеки от тях има профил на уебсайта на Зелен портал (www.zelenportal.com). Освен това им предоставяме достъп до нашата контактна и партньорска мрежа и ги подкрепяме според техните нужди. Преди ситуацията с коронавируса организирахме и различни събития, които имат за цел именно да свържат хора от различните звена: от производителите, през дистрибуторите и логистиката до крайния клиент. Тези събития са много интересни и полезни, тъй като на тях се обменят опит и знания, създават се нови работни контакти и, не на последно място, крайният клиент може да опита даден продукт и да си поговори директно с производителя. Информацията от първа ръка е най-ценна.

Снимка: Йорданка Иванова, Зелен портал

BurgasCity: – Споменахте коронавируса. Как ви се отрази ситуацията?

Зелен портал: – И за нас е голямо предизвикателство да се справяме с тази неочаквана епидемия. Опитваме се да обърнем ситуацията в наша полза. Забелязахме и нещо радостно насред цялата покруса – може би повече хора си дадоха сметка, че трябва да потърсим родното производство и да не разчитаме толкова на вноса. Хубаво е, че и големите супермаркети включиха още родни производители в асортимента си, а и наблюдаваме все по-голямо търсене от страна на клиентите. Има по-голямо внимание към храната, която се слага на масата. Това от своя страна стимулира и самите производители да работят все по-добре и да дават всичко от себе си. Решението на много работещи в града да прекарат карантината в къщите извън града също е нещо позитивно. Хората като че ли намират повече време да бъдат с близките си и да се наслаждават на споделената храна, която те са произвели в свободното си време.

BurgasCity: – Затова ли и вие се обърнахте към Бургас?

Зелен портал: – От една страна, да! Това ни даде необходимия тласък, за да стъпим и на бургаска земя. Част от нашия екп са бургазлии и те отдавна имаха желание да стимулират предлагането и търсенето в Бургас на натурална храна от местни производители. Завръщането на Дани в Бургас през лятото ни даде повече свобода на действие и с радост намираме нови съмишленици и производители от бургаския регион. Точно с тези производители може да се развива местният кулинарен туризъм, тъй като туристите са любопитни да се докоснат до традициите на местата, които посещават. Този вид туризъм и производство са особено развити в страни като Италия, Франция и Германия. Специално италианците имат много добри практики в това отношение. В Италия са издигнати в култ и са познати по цял свят продукти, които са специфични само и единствено за определена територия и могат да се произвеждат само там. Има и много заведения и т.нар. „агритуризмо“ (селски туризъм), в които се предлагат само продукти от „нулевия километър“, т.е. продукти от съответния район. Те отговарят на строго определени стандарти и не се допускат отклонения в качеството и състава. По подобни проекти работим в партньорство с Италия зад ъгъла (www.italiangolo.com).

Снимка: Йорданка Иванова, Зелен портал

BurgasCity: – Какви са бъдещите планове на Зелен портал?

Зелен портал: – В най-близко бъдеще ни предстои акостиране и във Варна, тъй като имаме конкретни запитвания и оттам. Работим усилено, за да стъпим и в другите големи градове в България и сме концентрирани върху партньорствата ни с представители от Италия и Франция. Отворени сме и за нови идеи и сътрудничество с нови партньори. Пожелаваме си ентусиазмът и положителната енергия, които черпим от нашите клиенти и партньори, да продължават да ни зареждат и занапред. Установихме, че това е част от формулата за успех във всяко начинание.

За контакт със Зелен портал:

www.zelenportal.com

Тел. +359887298800

Имейл: [email protected]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Легенда за уникалната икона – „Мигащия Исус“

В Грузия, в манастира на Светия кръст на Джвари, има доста рядка икона, наречена „Мигащ Исус“ или „Кърпата на Света Вероника“. Особеностите на тази икона...

Една чаша вино се равнява на един час във фитнеса

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да ви предпази от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият...

Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Физически активните хора са наясно, че диетата има голямо влияние върху тяхното състояние, пише gotvach.bg. Нарастващата групата на физически активните и спортуващи хора започва да се...

Валежите спират, започва затопляне

До обяд валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Около и след обяд от запад временно ще се...