сряда, септември 16, 2020
Начало Бургас На 2 август започва любимият на малки и големи фестивал „Дни на...

На 2 август започва любимият на малки и големи фестивал „Дни на куклите“

Спазвайки всички предписания и мерки за безопасност от Министерството на здравеопазването, фестивалът „Дни на куклите“ ще стартира своето шесто издание в дните от 2 до 8 август в Бургас.

Събитието се провежда за първи път през 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър – Бургас. Тази година форматът на събитието ще бъде национален.

7 дни, 15 постановки, 10 театрални трупи от цялата страна ще срещнат малчуганите и техните родители с най-вълнуващите приказни истории на открита сцена „Охлюва“ с по две постановки, от 19.00 и 20.00 часа всеки ден, в първата седмица на август.

Деца и родители ще спазват разстояние от един метър. Дезинфекции на пейките за сядане ще се извършват преди всяко представление.

Очакват ви любимите герои от приказките „Вълкът и седмте козлета“, „Рибарят и златната рибка“, „Балон като слон“, Хитрата лисанка“, „Пингвинчето Фраки“, „Сливи за смет“, „Лече-буболече“, „Слончето с розовите уши“, „Разбойническа история“ и др. Публиката от всички възрасти ще изгледа и поучителните истории „Телефон 112…ПОЗВЪНИ!“, „Капчица смях“ и „Аз душата“.

Професионалните трупи, които влизат в афиша на проявата, са: Детска театрална формация „Усмивка“ – Бургас, Театър „Весел“ – Велико Търново, Театър „Ако“ – София, Театър „Хамелион“ – Пловдив, Фондация „За Родопите“, Театър „Янко Митев“ – Хасково, Театър „Мале мале“ – София, Театър „ММ“ – София.

Събитието се реализира от Държавен куклен театър – Бургас, в партньорство с Община Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Бургазлии: Неправилно паркирани автомобили пречат на сметосъбирането в града

През летния сезон гражданите все по-често сигнализират за препълнени и неизвозени контейнери и образувани около тях сметища. При извършените проверки се установява,...

От днес може да печелите награди, като се включите в еко викторина на „Флората“

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...

„Мисис Бургас“ 2020 в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми

Конкурсът „Мисис Бургас" 2020 и тази година ще подкрепи социална кауза, като в това издание кандидатките за короната ще бъдат съпричастни към...

Международният фестивал на документалното исторически кино започва на 17 септември

От 17 до 22 септември Бургас ще бъде домакин на III-ия Международен фестивал за документално историческо кино - DOCK` 2020.