петък, септември 11, 2020
Начало Бургас Филмът „Да умреш на 20“ ще се бори за голямата награда на...

Филмът „Да умреш на 20“ ще се бори за голямата награда на Международния филмов фестивал Бургас

Тази вечер фестивалната програма на Международен филмов фестивал Бургас продължава с филма на суданеца Амжат Абу Алала „Да умреш на 20“.

Като продуцент и режисьор той е направил множество късометражни филми. Лентата „Да умреш на 20“ разказва историята на Музамил, роден в провинция Ал Джазира суданец, който още от раждането си е белязан от страшно пророчество. Филмът ще се бори за наградата „Dany Lerner“ на Международен филмов фестивал Бургас.Това е третият филм, който ще зарадва киноманите на открита сцена „Охлюва“.

От 21.30 часа публиката ще се наслади на филма „Среща“, включен в късометражната програма за вечерта. В „Среща“ на режисьора Мартин Илиев ще видим актьорите Мартин Иво Паунов, както и известния с десетки роли в киното и театъра Йосиф Шамли, който направи последната си роля именно в този филм. Ще гледаме и „Заедно без теб“ на Димитрис Георгиев по сценарий на Марий Росен и с участието на Стоян Дойчев, Димитър Иванов и Борислав Чучков. Историята във филма е по действителен случай и разказва за премеждията на затворници избягали от софийския затвор.

С представяне на дипломния филм на унгарския режисьор Ференц Тьорьок – „Площад Москва“, премина петата фестивална вечер от Международен филмов фестивал Бургас. Тьорьок е част от журито тази година, а прожекцията снощи се реализира с подкрепата на Унгарски културен институт.

Малко преди това премиера в България направи и филма „РУБИ“ на режисьорката Мариана Галвао и продуцент Педро Дуарте с подркепата на Институт Камоеш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...