вторник, август 11, 2020
Начало Бургас Търсят се деца за превръщане в птици

Търсят се деца за превръщане в птици

На 23 юли (четвъртък) от 18.30 часа екипът на проект „Лагуната на живота“ кани бургаските деца да станат актьори, но не какви да е, а да влязат в ролята на саблеклюн, къдроглав пеликан, лятно бърне, лопатарка, фламинго, кучета и чакали, бракониер и доброволци.

Под вещите напътствия на куклената актриса Неделина Роселинова и в рамките на час и половина малките участници ще се подготвят и представят импровизации по пиесата, написана от Александър Маринов-Санчо специално за Атанасовско езеро.

Търсят се деца, които имат желание да се превъплътят в обитателите на езерото и да се забавляват на сцената на симБиотично!

Няма нужда от специална подготовка на малките артисти, но, ако решите да се присъедините, ще станете участници в нетрадиционен спектакъл на открито, поставян само веднъж преди няколко години от колегите от БДЗП чрез децата от ДЮН и Талантино. Ще вземем всички мерки за дезинфекция, дистанция и дисциплина„, споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.

Костюмите и декорите за пиесата „Да опазим Бургаските езера“, които ще използват децата, са изработени от Борислава Симова и Мара Ибришимова.

Театърът се реализира благодарение на финансовата подкрепа на MedWet за малки инициативи, посветени на Световния ден на влажните зони’ 2020. От БФБ се надяват през новата учебна година всички бургаски училища, които проявят интерес, да могат да се възползват от декорите и костюмите и да реализират пиесата (заради пандемията всичко бе блокирано по-рано)за да се фокусира вниманието на най-младите върху проблемите на влажните зони

Вход свободен.

Повече за работата в Атанасовско езеро: http://lagoon.biodiversity.bg

За допълнителна информация: Радостина Ценова, БФБ експерт Комуникации, проект „Лагуната на живота“ – 0896798908, [email protected].

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Възстановяват движение по ремонтираната част от „Демокрация“

Другата седмица строителите се местят на нов участък - от хотел "Аква" до ул. "Дунав" Община Бургас изпълнява на...

Диета с диня

Динята е подходяща за отслабване, защото съдържа полезни вещества и в същото време е нискокалорична. В червената част на динята се съдържат лесноусвоими въглехидрати, белтъчини,...

Пореден вандализъм: Няколко семейства ще умрат от срам, гледайки това видео

Община Бургас и ОД на МВР ще бъдат много доволни, ако някой разпознае "смелчаците" в това видео и се обади на 112....

Сумак – непознатото съкровище на Ориента

Може би сте чували за тази подправка, но като цяло тя е слабо известна по нашите географски ширини. Другите названия, с които е известен сумакът...