четвъртък, юли 29, 2021
Начало Бургас С португалско кино и късометражна скейт селекция продължава филмовия фестивал в Бургас

С португалско кино и късометражна скейт селекция продължава филмовия фестивал в Бургас

Българската Марлен Дитрих , както често наричат актрисата Койна Русева изгледа премиерата на филма „Свещеникът“ от първи ред.

„Вярата е в нас и ангелите винаги са до нас – това е от мен и от филма“. С тези думи актрисата Мариана Крумова закри представянето на „Свещеникът“, който снощи направи своята национална премиера пред публиката на Международен филмов фестивал Бургас. Филмът е в конкурсната програма за късометражно кино.

Днес фестивалът продължава с две прожекции и гостуване на селекция от късометражни филми, посветена на скейт културата. С развитието на скейтбординга, симбиозата между киното и тази култура става не само неизбежна, но и съвсем логична. Именно тя провокира французина Дени Алканиз в подбора на филмите, които ще гледаме тази вечер в градината на галерия „Георги Баев“. Селекцията от фестивала „Tous Courts“ започва от 21.30 часа. Прожекциите на открита сцена „Охлюва“ са посветени на португалското кино и се осъществяват с подкрепата на Институт Камойнш. 21.30 е началният час на късометражния „Кучетата, които лаят по птици“. В 22 часа започва „Москито“ на родения в Мозамбик режисьор Жоао Нуно Пинто. Това е вторият му филм, посветен на едно пътуване през мистичната туземска земя Макуа през Първата световна война.

Международният филмов фестивал Бургас 2020 се организира от Фондация „Модерат“, в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular