вторник, август 11, 2020
Начало Бургас С португалско кино и късометражна скейт селекция продължава филмовия фестивал в Бургас

С португалско кино и късометражна скейт селекция продължава филмовия фестивал в Бургас

Българската Марлен Дитрих , както често наричат актрисата Койна Русева изгледа премиерата на филма „Свещеникът“ от първи ред.

„Вярата е в нас и ангелите винаги са до нас – това е от мен и от филма“. С тези думи актрисата Мариана Крумова закри представянето на „Свещеникът“, който снощи направи своята национална премиера пред публиката на Международен филмов фестивал Бургас. Филмът е в конкурсната програма за късометражно кино.

Днес фестивалът продължава с две прожекции и гостуване на селекция от късометражни филми, посветена на скейт културата. С развитието на скейтбординга, симбиозата между киното и тази култура става не само неизбежна, но и съвсем логична. Именно тя провокира французина Дени Алканиз в подбора на филмите, които ще гледаме тази вечер в градината на галерия „Георги Баев“. Селекцията от фестивала „Tous Courts“ започва от 21.30 часа. Прожекциите на открита сцена „Охлюва“ са посветени на португалското кино и се осъществяват с подкрепата на Институт Камойнш. 21.30 е началният час на късометражния „Кучетата, които лаят по птици“. В 22 часа започва „Москито“ на родения в Мозамбик режисьор Жоао Нуно Пинто. Това е вторият му филм, посветен на едно пътуване през мистичната туземска земя Макуа през Първата световна война.

Международният филмов фестивал Бургас 2020 се организира от Фондация „Модерат“, в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Възстановяват движение по ремонтираната част от „Демокрация“

Другата седмица строителите се местят на нов участък - от хотел "Аква" до ул. "Дунав" Община Бургас изпълнява на...

Диета с диня

Динята е подходяща за отслабване, защото съдържа полезни вещества и в същото време е нискокалорична. В червената част на динята се съдържат лесноусвоими въглехидрати, белтъчини,...

Пореден вандализъм: Няколко семейства ще умрат от срам, гледайки това видео

Община Бургас и ОД на МВР ще бъдат много доволни, ако някой разпознае "смелчаците" в това видео и се обади на 112....

Сумак – непознатото съкровище на Ориента

Може би сте чували за тази подправка, но като цяло тя е слабо известна по нашите географски ширини. Другите названия, с които е известен сумакът...