петък, септември 11, 2020
Начало Водещи новини Талантливата Мария Миланова ще ви очарова с изложбата си „Джаз от...

Талантливата Мария Миланова ще ви очарова с изложбата си „Джаз от А до Я”

Да нарисуваш „Джаз“ – музиката на свободния дух- това е концепцията, заложена в изложбата на младата и талантлива Мария Миланова. С интригуващата си експозиция тя има амбицията  да предаде настроението на характерния музикален стил от първите десетилетия на 20 век, променил завинаги музикалния свят.

В уютната градина на галерия „Георги Баев“ авторката ще представи 20 въздействащи картини. Официалното откриване на експозицията ще бъде на 17 юли в 18.00 часа.

Акварелите са създадени специално за тематичната седмица на джаз уикенда в морския град. И тъй като джазът е синоним на импровизации. Те няма да липсват. Останалите 10 рисунки, до броя на буквите в азбуката  ще бъдат създадени на място, за минути пред публиката. Те ще бъдат специален жест на художничката към гостите.

 Изложбата „Джаз от А до Я“ ще може да се разгледа до 30 юли.

Експозицията е с вход свободен и се реализира с подкрепата на Община Бургас. По време на откриването бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

 Мария Миланова  е родена  в град Русе. През 2007/ 2008 година започва изучаване на Изящни изкуства. Различните дисциплини в програмата, като „Скулптура“, „Графика“, „Живопис“  и  помагат  да вниква по-дълбоко в анатомията на самото изкуство и да се насочи към графиката.  Графиката остава предпочитана дисциплина и в университета във Велико Търново, където получава бакалавърската си степен и професионална квалификация.

 Очаква ни уикенд , изпълнен с много настроение и топли усмивки! Пригответе се за дълбокото потапяне в едно различно музикално измерение, наречено ДЖАЗ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...