неделя, септември 13, 2020
Начало Водещи новини Една незабравима джаз вечер с Васил Спасов и квартет представят Piece for...

Една незабравима джаз вечер с Васил Спасов и квартет представят Piece for Peace в Бургас

Почитателите на музиката ще имат възможност да си подарят една незабравима джаз вечер в Бургас. Меломаните ще имат възможността да се докоснат до изкуството на известния пианист Васил Спасов и музикантите, които е поканил за своя проект – Димитър Льолев – саксофон, Михаил Иванов – бас, Атанас Попов – барабани.

Концертът ще се състои на 18 юли от 20:00 ч. в Експозиционен център „Флора“. Той е част от фестивала „Джаз в Бургас“, който с всяка следваща година набира все по-голяма популярност. Пред публиката ще бъде представен проектът Piece for Peace, включващ изцяло авторска музика. Парчетата преплитат в себе си елементи от американския и европейския джаз и повеждат слушателя в необятния свят на изкуството.

Пианистът Васил Спасов е сред най-интересните съвременни джаз артисти. Името му е познато отвъд границите на родината. Зад гърба си има участия на няколко континента. Излизал е на сцени в САЩ, Китай, Кувейт, Италия, Австрия, Германия, Белгия, Румъния, Гърция, Сърбия и др. Възпитаник е на престижния „Бъркли Колидж“ в Бостън. Той е един от създателите на групата „Фънкалеро“ (Funkallero). С Биг бенда на БНР си сътрудничи над 15 години като изпълнител и композитор. Работил е с редица родни и чужди музиканти, сред които Теодосий Спасов, Стоян Янкулов, Теодоси Стойков, Антони Дончев и много други. Васил Спасов е своеобразен вдъхновител за гласовитата Милица Гладнишка, която сама признава, че благодарение на него е обърнала поглед към джаза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

В нощта срещу Кръстовден Господ слиза на земята и изпълнява всяко съкровено желание: Вижте какво се прави!

На 14 септември българската православна църква се прекланя пред кръста, на който е разпънат Исус Христос. В народните вярвания денят се нарича Кръстовден и се...

Бургас ще е домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии

Кандидатстването за годишните награди на AIBEST е отворено до 18 септември За втори път след 2017 г. Бургас...

КОЦ – Бургас стартира кампания в подкрепа на жени с финансови затруднения

Комплексният онкологичен център в Бургас стартира кампания, с която да бъдат събрани средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднено...

Времето в неделя

Днес отново ще е предимно слънчево. Над Югоизточна България облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи без валежи.