петък, септември 11, 2020
Начало Водещи новини Петчленно жури ще отличи филмите от конкурсната програма на Международен филмов фестивал...

Петчленно жури ще отличи филмите от конкурсната програма на Международен филмов фестивал – Бургас’2020

Петото издание на Международен филмов фестивал Бургас ще се състои в разгара на лятото 18 – 25 юли в пространството на Културен център „Морско казино“.

Петчленно жури ще отличи филмите от конкурсната програма. То е в състав от уважавани кинаджии – унгарския режисьор и сценарист Ференц Тьорьок, австрийския режисьор Щефан Бохун и селекционера от Франция Денис Алканиз. Алканиз ще представи специално подбрана късометражна селекция, свързана със скейт културата. Събитието се реализира съвместно с френския фестивал „Tous Courts“. Своя вот в селекцията на финалистите ще дадат актьора, режисьор и музикант Рушен Видинлиев, популярен с главните си роли в нашумелите ленти „Снимка с Юки“ и „18% сиво“ и популярния фотограф и оператор Александър Станишев.

За ценителите на стойностното кино и гостите на Бургас, организаторите са подготвили премиерни за България заглавия и филмови продукции, отличени на водещи европейски кино форуми , каквито са фестивалите Internationale Filmfestpiele Berlin /Берлинале/ и international Film Festival Rotterdam.

Международен Филмов Фестивал Бургас’2020 се организира от Фондация Модерат в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Филмовите прожекции са със свободен достъп.

За участие във фестивалната програма в Бургас ще пристигне режисьорът Борислав Колев, който стои зад суперуспешните ленти „Рокендрол“ и „Стойчков“. Сред присъстващите гости ще видим продуцентката Мария Ландова и актрисата Мариана Крумова с премиера на късометражния си филм „Свещеникът“.Тук ще бъде и режисьорът Мартин Илиев и продуцентът на филма „Среща“ – Ангел Иванов. За петото издание на фестивала ще пристигне и Еди Шварц, режисьор и сценарист на продуцирания от България, Белгия и Франция късометражен филм „Нощна смяна“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...