сряда, януари 13, 2021
Начало Водещи новини Бъдете внимателни: Ретрограден Меркурий, какво да очакваме и какво въздействие ще има...

Бъдете внимателни: Ретрограден Меркурий, какво да очакваме и какво въздействие ще има върху човек

От четвъртък, 18 юни, започва периодът, който се нарича ретрограден Меркурий – по това време на наблюдателите от Земята изглежда, че планетата покровител на търговията и търговията замръзва в един момент и започва да се движи в обратна посока.

Ретрограден Меркурий или обратното движение на Меркурий е неговата орбита, видима от Земята. Ретроградното движение възниква в резултат на разликата в скоростите на Земята и Меркурий спрямо Слънцето. Всяка година има 3 или 4 периода на ретрограден Меркурий, а продължителността на всеки ретрограден период продължава около 20 дни. 

В астрологията Меркурий символизира мисленето, обмена на информация, методите на комуникация и търговията. Съответно влиянието на ретрограден Меркурий се простира на първо място върху нашата комуникация, телефонни разговори, кореспонденция, пътувания, всички видове транспортни средства и комуникации, обучение и търговски дейности. По време на ретроградния период на Меркурий в тези райони доста често се появяват закъснения, неуспехи и трудности.

Знакът на Рак, контролиран от Луната, добавя към летния период на ретроградната емоционалност на Меркурий и различни малки неизречени оплаквания. Ще бъде много лесно да пламнете и да кажете твърде много, поддавайки се на сетивата. Ракът влошава възприятието и преувеличава значението на обикновените събития в периода на ретрограден Меркурий. Копнежът за дом, стари неща и носталгични спомени нараства.

С ретрограден Меркурий в живота ни могат да възникнат грешки и непредвидени обстоятелства, забавяне и забавяне на обработката на документи. При пътуване са възможни закъснения, повреди на превозни средства, закъснения в графиците. Компютърните сривове могат да възникнат по-често, могат да се случат проблеми с комуникацията. Бизнес преговорите и бизнес пътуванията, свързани с нови проекти, може да не са ефективни. Въпреки това, при хора с ретрограден Меркурий в схемата на раждане (и има около 20% от общото население), тези периоди, напротив, могат да се характеризират с повишена производителност и ефективност.

Ретроградни периоди на Меркурий през 2020 Г.

От 17 февруари 2020 г., Риби) до 10 март 2020 г., Водолей)

От 18 юни 2020 г., Рак) до 12 юли 2020 г., Рак)

От 14 октомври 2020 г., Скорпион) до 3 ноември 2020 г.,Везни

За какво да внимаваме по време на ретроградния Меркурий?

Не се препоръчва да започнете нови проекти и да отворите собствен бизнес.

Не трябва да се сключват важни договори, не трябва да се подписват сериозни документи и да се правят големи транзакции.

Не поемайте нови финансови задължения и не уреждайте заеми 

По-добре е да отложите приемането на важни решения и устройството на ново място на работа

Провеждането на промоционални събития и презентации не е благоприятно

Не трябва да правите отговорни командировки и рисковани пътувания до нови места

Необходимо е да се забави придобиването на комуникации, компютърна техника, превозни средства и значими покупки

Не се препоръчва да започнете да научавате нещо ново.

Той трябва да отложи обжалванията пред съда

По-добре е да не провеждате диагностика и медицински прегледи

По време на ретроградния период на Меркурий се препоръчва проектите, които вече са стартирани, да бъдат завършени, старите неща да бъдат подредени, плановете да бъдат актуализирани и коригирани, а грешките и недостатъците да бъдат коригирани. Особено полезна работа по онези проекти, които бяха отложени преди. 

2020 г. е интересна и с това, че всичките 8 планети ще имат ретроградно движение Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Плутон, Уран, Нептун. В този дълъг ретрограден маратон особено труден ще бъде периодът от май до октомври, когато трите висши планети също обръщат движението си (това само така изглежда, разбира се), а те задават основните тенденции на годината – Юпитер, Сатурн и Плутон.

Венера ще бъде ретроградна от 13 май до 25 юни в Близнаци. В това време може да се преразглеждат всякакви отношения – делови, любовни, финансови. Възможно е връщане към стари връзки или скъсване на съществуващите.

Марс ще бъде ретрограден от 10 септември до 14 ноември в Овен. Ще възникват конфликтни ситуации и борби. За изпълнение на поставените цели пък няма да достигат сила и енергия. В този период трябва да се внимава при работа с техника, оръжие, автомобили. Често стават повреди, техниката отказва. Пикът на тази ретроградност ще е на 14 октомври 2020 г., когато Марс, Слънцето и Земята ще застанат на една линия, като Марс ще се окаже на минимално разстояние от Земята.

Юпитер ще бъде ретрограден от 14 май до 13 септември. В този период не е добре да се започва нищо ново, а по-скоро да се завършват проекти, стартирани преди това.
Сатурн е ретрограден от 11 май до 29 септември. Това ще засегне по-скоро обществения живот, отколкото личния. Не се препоръчва да се сключват дългосрочни договори, да се регистрират фирми, да се купуват имоти, да се местите и да сключвате брак.

Уран ще започне ретроградно движение на 15 август, което ще продължи до 14 януари 2021 г. През този период може изведнъж да си припомните старите си нереализирани идеи, които са пуснали дълбоки корени в подсъзнанието. Възможно е и да се появи нов поглед към стари неща.

Нептун ще се движи ретроградно от 23 юни до 29 ноември. Това ще увеличи подсъзнателните сили и екстрасензорните способности – ясновидство, гадаене. В този период може да се освободите от разни догми, предразсъдъци и суеверия и да се заемете с по-сериозен самоанализ.

Източник: astrosfera.ru/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular