неделя, юни 14, 2020
Начало Водещи новини Софийският университет ще приемат студентите по право без изпит

Софийският университет ще приемат студентите по право без изпит

Вход с матура в 116 от общо 118 специалности – това предлага Софийският университет тази година заради продължилото над 2 месеца извънредното положение и учене от вкъщи, съобщава БНТ.

Право само по успех и медицина след изпити – това са възможностите пред кандидатстудентите.

Без кандидат-студентски изпити в най-старото висше училище, но само за випуск 2020.

За първи път и по изключение – няма да се проверяват знанията по история на бъдещите прависти. Те ще кандидатстват само с оценката от матурата по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование. Така условията за прием в една от най-желаните специалности с традиционно висок бал са приравнени с не чак толкова предпочитани от студентите.

Бъдещите лекари, фармацевти и информатици ще трябва да се явят на изпит. Препитването по биология, химия и математика е през втората половина на юни. Заявления се подават по електронен път.

Тези, които са платили за някои от отменените кандидат-студентски изпити, ще си получат парите обратно чрез електронни ваучери.

Виктор Койрушки – ученик в 12 клас: Випуск 2020 е много различен, но и специален випуск. Трябва да мислим позитивно, защото нещата се нареждат.

А колко дванайсетокласници ще чуят този химн на есен вече като студенти в Софийския и какви ще са резултатите от приема само с матури – предстои да разберем.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на ул. „Транспортна“

Заради ремонта по ул. "Транспортна" и подмяната на ВиК мрежата в участъка по ул. "Димитър Аврамов" се въвежда временна организация на движението...

Вижте лятното работно време на бургаските музеи

От 16 юни три от експозициите на Регионален исторически музей - Бургас - Археологическа, Етнографска и Природонаучна, ще работят без почивен ден....

Започва пръскане против комари в паркове, градини и биотопни зони на насекомите

От понеделник започва пръскане против комари в паркове, градини, комплекси, квартали и биотопни зони на територията на община Бургас.

Слави Томов представя творчеството на Жан Жьоне в Дома на писателя

Бургаският журналист Слави Томов продължава своя литературен проект, а в поредното му издание ще представи творчеството на Жан Жьоне.