петък, юни 12, 2020
Начало Водещи новини Излезе от печат шестото издание на сборника с поезия и проза на...

Излезе от печат шестото издание на сборника с поезия и проза на ученици

Излезе от печат сборникът „Вяра, надежда и любов за децата на България“ с отличени творби в Националните конкурси „Рождество на Спасителя“ и „Христос Воскресе – радост донесе“.

Организатори на конкурсите са Министерство на образованието и науката, РУО – Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас.

Учениците, взели участие в конкурсите, са от 1 до 12 клас от много градове и селища на страната. Техните стихове и разкази са предоставени на Регионална библиотека „Пейо Яворов“. Произведенията са изпъстрени с много метафори, събития по действителен случай, с вяра и обич към Бог и светото православие, с любов към традициите на българския народ.

Съставители на  сборника са: редактор – организатор и учител в ЦПЛР Атанасия Петрова и коректор – директор на ЦПЛР Пепа Ангелова.

Посланията от творческия екип към учениците са да бъдат добри християни, да следват пътя, който са избрали и да имат много творчески успехи.

Съставителите изказват своята благодарност към Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий за доброто партньорство, благословението и финансирането на сборника за поредна година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...