петък, юни 12, 2020
Начало COVID-19 Сладкарска верига „Роза“ изработи специални торти за медиците на „Първа линия“

Сладкарска верига „Роза“ изработи специални торти за медиците на „Първа линия“

Сладкарска верига „Роза“ изработи специални торти за медиците, които денонощно се борят за здравето и живота на бургазлии. От компанията изработиха торти във формата на лекарски престилки, под които се вижда символът на „Супермен“ и има за цел да изобрази, че не анимационните герои, а лекарите са истинските супергерои.

Изработените торти бяха дарени на Спешното отделение и Родилното отделение към УМБАЛ-Бургас, както и за Центъра за спешна медицинска помощ – Бургас.

От веригата отбелязват, че са се спрели точно там да дарят, защото лекарите и медицинският персонал там е на „първа линия“ в борбата с пандемията. Абсолютно закономерно било да се дари и момент на радост на хората, които даряват хиляди бургазлии с много подобни мигове – служителите в Родилното отделение на УМБАЛ-Бургас.

„За нас мисията на лекарите и сестрите в родилното отделение е достойна за уважение във всеки един момент, но изключително много сега. По време на такава голяма пандемия грижата за родилките и новородените е от първостепенна важност. Смятаме, че нашите лекари в Бургас се справят прекрасно с тази задача и затова искахме да отдадем дължимата благодарност и на тях.“, каза Наталия Георгиева, оперативен мениджър на Сладкарска верига „Роза“, която връчи специалната торта на д-р Антонио Душепеев – началник на отделението, и Руска Ганчева – старша акушерка на отделението.

Голяма беше изненадата и на медицинските работници в Центъра за спешна медицинска помощ. Много често медиците и шофьорите на линейки, които също са на първа линия не само по време на пандемия, но и в нормалното ни ежедневие, остават извън светлината на прожекторите. От името на Центъра дарението беше прието от неговия ръководител – д-р Николова.

„Нямаше как да не дарим и на Спешното отделение към УМБАЛ-Бургас. Там пристигат почти всички спешни случаи не само в Бургас, но и в региона. Пожелаваме им здраве и сили, за да продължават да помагат“, сподели Наталия Георгиева.

От името на медиците в Спешното дарението беше прието от д-р Здравка Инджова, която е началник на отделението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...