петък, юни 12, 2020
Начало Водещи новини Млади таланти представят книгата си „Писмо към България от българите по света“

Млади таланти представят книгата си „Писмо към България от българите по света“

Любов. Надежда. Носталгия. Сбогуване. Обвинение. Всички тези чувства се усещат в новата книга – сборник “ Писмо към България от младите българи по света“. Фондация „Шанс за децата и природата на България“ събира в книгата най-искрените и вълнуващи творби на 28 талантливи млади автори, живеещи зад граница. Те са участници в VI-тия  литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ на тема „Моето писмо към България“.

Книгата сборник „Писмо към България от младите българи по света“ е втора от поредицата за „гласa“, мислите и чувствата на децата към родината ни. Тя представлява своеобразно огледало на чувствата и нагласите на живеещите извън страната ни младежи и е една интересна и важна съпоставка на първата книга „Моето писмо към България“, публикувана миналата година с творбите на младите българи, живеещи в родината.

„Този проект беше интересен, защото отразява настроенията на младите извън граница. Палитрата е богата – в едната крайност младите се сбогуват със страната си, сякаш завинаги. А останалата част обещава, че ще направят всичко възможно да се завърнат, когато могат“ обобщи известния български писател Радослав Гизгинджиев, който бе и председател за втора поредна година на престижния конкурс.

Прекрасната корица отново е дело на талантливите бургаски художнички Елена Мазнева и Ростислава Начева, възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти.

Дали постоянното пребиваване зад граница е пречупило призмата на техния мироглед към свидната родина? Дали е скъсана нишката на младите с България? Своите отговори на тези и още много въпроси читателите ще открият в прекрасните творби на младите автори.

Сборникът с разкази и есета на литературните таланти може да бъде вече закупен онлайн на biblio.bg или в книжарниците в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...