сряда, май 13, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Вижте кой камък ви носи късмет според месеца на раждане?

Вижте кой камък ви носи късмет според месеца на раждане?

Ето какъв камък трябва да носите, за да имате успех.

Януари: Гранат

kamni.guru

Вие сте деца на нощта. Гранатът се е използвал като защита от кошмари или ужасни случки, а също и като навигатор за намиране на пътя в тъмното. Според легендата този красив кървавочервен камък осигурява на своя притежател безопасност. Така че го носете като бижу, за да ви предпазва от инциденти, загуба на багаж или други сътресения.

Февруари: Аметист


puzzleit.ru

Най-царственият от всички камъни, аметистът бил носен изключително от хората с царска кръв. Той е едновременно символ на класа и кураж. Думата “amethystos” от гръцки означава “трезвен” и в миналото са го използвали за предотвратяване на пиянство. Можете да го носите, когато отивате на парти за да си спестите някои срамни сцени.

Март: Аквамарин

pinterest.ru

Чувствате ли се комфортно в открити води или на морския бряг? Може би има нещо общо с месеца, в който сте родени. Навремето моряците са носели аквамарин да ги предпазва от бури и опасности в морето. Напитки, в които е поставен аквамарин пък са се използвали за профилактика на чернодробни заболявания и за поддържане на сърцето в добро здраве.

Април: Диамант

yandex.ru

Днес диамантите се асоциират с вечната любов. Но тази концепция е разработена от рекламистите през 30-те години на миналия век, за да увеличи продажбата на диаманти. В древността значението му е било друго. „Диамант“ идва от санскритската дума за светкавица, която е оръжието на боговете. Ако се чувствате извънредно силни, когато носите диамант, това не е случайно.

Май: Изумруд

geocult.ru

Прекрасните изумруди са високо ценени заради лечебните свойства и красотата си от времето на Римската империя. Клеопатра била толкова обсебена от тях, че претендирала за собственост върху всички изумрудени мини по време на царуването си. Универсален символ на прераждането и обновяването, за изумруда се смятало, че увеличава плодовитостта.

Юни: Перла


yandex.ru

Мислите, че перлените нанизи са запазена марка на изисканите дами в клуба? Помислете пак. Преди много векове древните гърци са вярвали, че млечнобелите перли са сълзите на Афродита, богинята на любовта. Тези семпли океански „камъни“ с непреходна красота са символ на чистота и скромност още оттогава.

Юли: Рубин


newinfo.com.ua

Според древните индуси яркият рубин, „кралят на скъпоценните камъни“ защитавал притежателя си от зло, а също така привличал добър късмет и романтичен интерес. Какво означава това? Може би трябва да си сложите онези рубини, които баба ви ви подари за 18-я ви рожден ден следващият път, когато излизате на среща.

Август: Перидот


yandex.ru

Нали знаете как яркозелените листа на дърветата напролет след дълга зима ви карат да се чувствате щастливи? Същото се отнася и за този искрящ зелен камък. Легендата гласи, че това са сълзите на хавайската богиня на огъня и вулканите, Пеле. Те имат силата да прогонват депресията и неприятните мисли.

Септември: Сапфир


rock-cafe.info

Тези дълбокосини, зашеметяващи камъни са толкова силни, че в древността са затваряли отровните змии в сапфирени кутии, за да ги убият. Оттогава се смята, че сапфирът предпазва от болести и нещастия. Високо ценен заради мъдростта и закрилата си, той е бил предпочитан от свещеници и благородници в продължение на векове.

Октомври: Опалyandex.ua

Името на тези прекрасни камъни с променящи се цветове идва от латинското “оpalus” и означава “скъпоценни бижута”. Опалът символизира самоувереността, невинността и креативността. Понеже напомня на отблясъците на човешките очи, се е смятало, че предпазва очите и засилва остротата на зрението. Така че може би трябва да си сложите и пръстен с опал следващият път, когато отивате на плажа, заедно със слънчевите очила и широкополата шапка.

Ноември: Топаз


pinterest.ru

През Средновековието топазът се е носел от духовниците, за да засили яснотата на мисълта и да насърчи добрата воля у хората. Днес той е символ на приятелството. Този камък се счита за особено важен при изграждане на нови и полезни взаимоотношения. Можете да го носите на следващото интервю за работа – със сигурност няма да навреди.

Декември: Тюркоаз


aliexpress.ru

Еднакво почитан и от ацтеките, и от египтяните, тюркоазът е спокоен и лежерен камък и се вярвало, че предава тези качества и на собственика си. В много древни култури се считало, че предпазва от лоши очи и хора, които ви мислят злото. Сложете си тюркоазен пръстен, когато се чувствате стресирани или в конфликт.

Източник: iwoman.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Абитуриентите ще имат изпращане при осигуряване на предпазни мерки

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна...

Представят гостите в 14-то издание на „Свято слово“ във Фейсбук страницата на НЧ „Любен Каравелов 1940″

 14-то издание на майските срещи на славянските творци "Свято слово" ще се проведе виртуално. Гостите със своите стихове и послания ще бъдат...

Независими творци и Общината ще работят заедно за бързо възстановяване на културния живот

Зам.-кметът Диана Саватева и председателят на комисията по култура в местния парламент Веселин Пренеров се срещнаха с хора на изкуството и културата...

БулевАРТ открива новия си творчески сезон с музика на открито

С музика на открито бургаската инициатива БулевАРТ открива новия си творчески сезон. Днес от 16 часа на сцената до Часовника за вас...