петък, септември 11, 2020
Начало COVID-19 Бургаските художници организират арт инициатива за преодоляване на последиците от епидемията

Бургаските художници организират арт инициатива за преодоляване на последиците от епидемията

 Купете тяхна картина през нова виртуална галерия

Национална художествена академия – филиал Бургас и Дружество на бургаските художници, със съдействието на Община Бургас, стартират съвместна инициатива „Солидарни днес, за да творим утре“. Тя е в подкрепа на мерките за преодоляване на последиците от Covid – 19.

Творците, въпреки трудния момент, са единни и готови да дадат частица от себе си като морална и материална подкрепа към хората от първа линия, рискуващи живота си за преодоляване на кризата.

„Нашите възможности не са толкова големи, колкото сърцата и душите ни, затова подкрепяме с това, с което можем – с нашия труд, с нашето изкуство“, коментира Добрин Вътев, председател на бургаското Дружество на художниците.

„Призоваваме колегите да се включат в инициативата. Поканата е отворена към всички творци от страната. НХА и бургаското Дружество на художниците винаги са работили в партньорство с Общината, винаги сме били единни и неизменно свързани, заедно можем да се справим с всички предизвикателства“, заяви  Димо Колибаров, директор на филиала на НХА в Бургас.

По волята на дарителите, с едната част от средствата от продадените творби на бургаските художници ще бъдат закупени защитни средства за медиците на първа линия. С останалото ще бъде поставено началото на фонд за финансиране на проекти на конкурсен принцип, като една от мерките в помощ на свободните артисти.

Община Бургас благодари на художниците за инициативността, както и на други творчески общности, които биха се присъединили към начинанието.

Авторите могат да изпращат снимки на творбите, с които искат да участват, на e-mail: [email protected], или на адрес: гр. Бургас, Галерия „Г. Баев“, ул. „Демокрация“ № 6, с цел подготовка на виртуалната галерия.

Събраните творби ще бъдат публикувани във фейсбук: https://www.facebook.com/events/542108776732365/ . Форматът е отворен и галерията ще се допълва в зависимост от подадените за включване художествени произведения.

Дарителите могат да получат информация за стойността на произведенията на номер 0885 22 62 94. Всеки, който желае да закупи артикул от галерията, трябва да отбележи това в коментарите към него с цел запазване коректността и изваждането му от онлайн изложбата.

Средствата могат да се превеждат по следната Банкова сметка:

IBAN: BG08SOMB91308424151744

BIK: SOMBBGSF

Банка: „Общинска банка“ АД

Вид на плащане: 445100

При банков превод, в основание за плащане пишете името на автора и творбата, която закупувате.

Основание: Име на автор ………………Име на произведение……………….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...