неделя, юни 14, 2020
Начало Водещи новини Бургаските деца ще получат 1000 гипсови фигурки за оцветяване в инициативата „Оцвети...

Бургаските деца ще получат 1000 гипсови фигурки за оцветяване в инициативата „Оцвети ме – сътвори красота”

С най-цветните творения ще бъде открита тематична изложба на Деня на детето

Община Бургас кани всичкидеца, които обичат изобразителното изкуство да  се включат в инициативата „Оцвети ме – сътвори красота“ . За целта техните родители трябва да вземат гипсови фигурки от Галерия „Георги Баев“/бул.Демокрация №6/. Оцветените вече фигурки ще могат да участват в експозицията, която е част от инициативата.

Изложбата ще бъде подредена на открито в Морската градина за Деня на детето /01-ви юни/.

Всеки участник ще има възможност да оцвети до три различни форми.  Ръководители на школи и преподаватели в детски и училищни заведения ще получат необходимия брой фигурки за всички техни възпитаници.

Мобилни екипи  имат готовност да отнесат фигурки и до адреса на всеки желаещ, който не може да отиде на място, до галерия „Георги Баев“,при заявка на тел.056/842803.

Глинените изделия са изработени от художничката Лора Янева по време на извънредното положение и се предоставят напълно безплатно.

Фигурките са с различни форми и размери – еднорози, зайчета, мечета, пчели, пеперуди, цветя и др. Затова побързайте да се сдобиете с предпочитаната от вас фигурка.

Освен, че развива фината моторика и двигателната координация при най- малките деца, оцветяването стимулира концентрацията и въображението. Те откриват щастието да направят света по-цветен , а по-големите биха могли да излязат от рутината и да се забавляват. Включете се и вие !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на ул. „Транспортна“

Заради ремонта по ул. "Транспортна" и подмяната на ВиК мрежата в участъка по ул. "Димитър Аврамов" се въвежда временна организация на движението...

Вижте лятното работно време на бургаските музеи

От 16 юни три от експозициите на Регионален исторически музей - Бургас - Археологическа, Етнографска и Природонаучна, ще работят без почивен ден....

Започва пръскане против комари в паркове, градини и биотопни зони на насекомите

От понеделник започва пръскане против комари в паркове, градини, комплекси, квартали и биотопни зони на територията на община Бургас.

Слави Томов представя творчеството на Жан Жьоне в Дома на писателя

Бургаският журналист Слави Томов продължава своя литературен проект, а в поредното му издание ще представи творчеството на Жан Жьоне.