петък, септември 11, 2020
Начало COVID-19 12 В на ППМГ"Акад. Никола Обрешков" гордеем се с вас!

12 В на ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ гордеем се с вас!

12 В клас на ППМГ“ Акад. Никола Обрешков“  не създаде поредната новина за дарение, а показа, как младите хора могат да се обединят около една добра идея и да направят нещо хубаво в полза на нуждаещите се. 

Бъдещите абитуриенти  дариха парите за завършването си за храна на  бургазлии в затруднено положение.В ЦДГ „Ханс Кристиян Андерсен“ днес  директорът на математическата гимназия  Красимир Стоянов и класният ръководител на 12 „В“ Красимира Янева разпределиха  вече готовите пакети с хранителни продукти. 

След като са взели решение за благородната инициатива, учениците от 12 В клас на Математическата гимназия  се обадиха навръх  светлия празник Цветница  на горещите телефони на Община Бургас и заявиха желанието си  да дарят хранителни продукти, закупени  с парите,  които са смятали да похарчат за завършването си.

Те сами  изготвиха списък с хранителни продукти, изпратиха го до няколко търговски вериги и избраха оферта.Дванайсетокласниците оповестиха идеята си и във видео, което разпространиха във Фейсбук. Клипчето бе споделено от кмета на Бургас Димитър Николов на страницата му в социалната медия и предизвика широк отзвук.

Абитуриентите от 12 В стриктно спазват изискванията за безопасност,  затова  са по домовете си и следят онлайн как техният план става реалност. 

Пакетите съдържат продукти, необходими за всяко домакинство. Те ще стигнат до 25 семейства  чрез екипите на общината от ресорите култура, туризъм и спорт, които извършват доставки по домовете от началото на извънредното положение.Община Бургас пожелава успешен старт в живота на благородните абсолвенти и ги поздравява за достойната постъпка.

1 коментар

  1. Поздравление за учениците от 12В клас, които проявяват милосърдие към хора в нужда в тоя труден момент. Поздравление и за класния ръководител госпожа Красимира Янева, която е един страхотен учител и педагог.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

163 положителни проби за Covid-19 у нас

Нови 163 положителни проби за коронавирус при общо 5090 PCR теста са отчетени в Единния информационен портал за последните 24 часа към...

Хороскоп за 11 септември

Овен Денят е благоприятен за обсъждане на различни практически въпроси: например битови, служебни, свързани с лечение или оказване на...

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...