петък, септември 11, 2020
Начало COVID-19 40 спортисти от Бургас дариха кръв за УМБАЛ

40 спортисти от Бургас дариха кръв за УМБАЛ

40 атлети и представители на спортни клубове се включиха във втория етап от   кампанията за даряване на кръв за УМБАЛ Бургас.Тя се проведе  в спортна зала „Бойчо Брънзов“. 

Като доброволци в кампанията  днес се включиха Николай Тодоров и Костадин Джамбазов от ФК „Нефтохимик 1962″, Жулиен  Парушев, Тодор Гочев, Стоян Мантаров, Георги Бъчваров, Валентин Пеев, Събин Попов, Константин Ралев и Росица Белчева от ФК“ Черноморец 1919″ Бургас, Явор Ангелов и Иван Ангелов от Плувен клуб „Акулите“, Виолета Скочева и Николай Христов от Плувен клуб „Метропол“, Красимир Иванов и Петко Янков от Баскетболен клуб “ Делфин“,Таньо Христов от Баскетболен клуб “ Черноморец“,Стефан Георгиев, Иван Георгиев,Бойчо Бойчев и Мариян Футиджиев от Спортен клуб по борба “ Черноморец“, Невена Тонева от Клуб по спортна акробатика „Бургас“ ,  Клуб по тенис „Черноморец“, Димитър Вълчев, Иван Василев,Мария Евтимова,Недялко Типиков,Станимира Генчева, Гергана Бакалова,Димитър Велков, Анастас  Стойков,Божидар Симеонов Лазов  и Александър Якимов  от Военен спортен клуб “ Атия – 2007″, както и военнослужещите от военно формирование 48940 и подчинените му формирования, членове на военен спортен клуб „ТРАНС-ЛОГИСТИК“ лейтенант Тодор  Хранчев, редник Петър Петров, редник Димитър Стайков, редник Христо  Асенов, редник Димо Дойчев и  за командир на Военно формирование  48940   и началникът на щаба на Военно формирование 48940 майор Свилен Младенов.

Инициативата е на общинската администрация и Постоянната комисия по спорт към Общински съвет- Бургас. Тя стартира преди великденските празници. Целта на акцията е да се осигурят нужните количества за кръвния център, тъй като доброволци няма, заради епидемията от Covid-19. 

В първият етап на кампанията се включиха спористи и представители на спортните клубове: Плувен клуб „Бриз“, Волейболен клуб „Нефтохимик 2010“, клуб по борба „Бургас“, Женски футболен клуб- Бургас, състезатели по  Централен  полицейски клуб по карате джиу джицу и пожаро- приложен спорт, СК „Интер“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...