събота, септември 12, 2020
Начало Меню Аз готвя 3-те най-добри начина за почистване на пилето от антибиотици и токсини

3-те най-добри начина за почистване на пилето от антибиотици и токсини

Имате невероятен късмет, ако имате възможност да хапнете пиле, отглеждано в двора на баба ви.

Днес огромната част от хората купуват пилешко месо в супермаркетите, докато всички знаят, че сред производителите доста често има безскрупулни хора.

Птиците се хранят по много различни начини, често се хранят с антибиотици и хормони. Но как тогава да сте сигурни, че пилето от магазинът няма да ви навреди? Всичко е много просто, защото можете да избавите птицата от токсини и антибиотици точно във вашата кухня.

Как да почистите пилето от хормони и антибиотици

И така, първият начин.

Когато варите пилешко месо, бульонът му не може да се използва. В него няма абсолютно нищо полезно. В този случай е по-добре водата да се излее поне веднъж. В процеса на варене в бульона остава цялата мръсотия от месото.

Ако възнамерявате да направите вкусна и здравословна супа от пилешки бульон, тогава за това е подходящо само домашно пиле.

Втори начин

Когато печете пиле във фурната, отстранете кожата от нея, тъй като в нея се събират всички токсини и химикали. Съветваме ви също да не използвате вътрешните органи на птицата, защото именно там се натрупват най-много токсини.

2 - copy.jpg

Трети начин

Дръжте птицата в специален разтвор. Много лесно се прави. Разтворете няколко супени лъжици сол и четвърт лимонов сок в 1 литър вода. Накиснете пилето в тази марината за 2 часа. Солта ще изсмуче максималното количество токсини.

Източник: infoniac.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...