петък, юни 12, 2020
Начало Меню Аз готвя 3-те най-добри начина за почистване на пилето от антибиотици и токсини

3-те най-добри начина за почистване на пилето от антибиотици и токсини

Имате невероятен късмет, ако имате възможност да хапнете пиле, отглеждано в двора на баба ви.

Днес огромната част от хората купуват пилешко месо в супермаркетите, докато всички знаят, че сред производителите доста често има безскрупулни хора.

Птиците се хранят по много различни начини, често се хранят с антибиотици и хормони. Но как тогава да сте сигурни, че пилето от магазинът няма да ви навреди? Всичко е много просто, защото можете да избавите птицата от токсини и антибиотици точно във вашата кухня.

Как да почистите пилето от хормони и антибиотици

И така, първият начин.

Когато варите пилешко месо, бульонът му не може да се използва. В него няма абсолютно нищо полезно. В този случай е по-добре водата да се излее поне веднъж. В процеса на варене в бульона остава цялата мръсотия от месото.

Ако възнамерявате да направите вкусна и здравословна супа от пилешки бульон, тогава за това е подходящо само домашно пиле.

Втори начин

Когато печете пиле във фурната, отстранете кожата от нея, тъй като в нея се събират всички токсини и химикали. Съветваме ви също да не използвате вътрешните органи на птицата, защото именно там се натрупват най-много токсини.

2 - copy.jpg

Трети начин

Дръжте птицата в специален разтвор. Много лесно се прави. Разтворете няколко супени лъжици сол и четвърт лимонов сок в 1 литър вода. Накиснете пилето в тази марината за 2 часа. Солта ще изсмуче максималното количество токсини.

Източник: infoniac.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...