събота, септември 12, 2020
Начало Водещи новини Днес награждават победителите в конкурса „Млад разказвач“

Днес награждават победителите в конкурса „Млад разказвач“

Днес, 14 февруари, от 18 ч. в Дома на писателя ще бъдат наградени победителите в конкурса „Млад разказвач“. Литературното съревнование е учредено от Бургаска писателска общност, Община Бургас и семейство Радойнови през 2017 година. То отдава почит на паметта на големия бургаски разказвач Атанас Радойнов.

В настоящото ІV издание участваха тридесет и трима млади автори с 61 разказа.

Журито: Диана Радойнова – председател, Николай Фенерски и Динко Динков, излъчи двама лауреати:

1. Деница Пенчева, за разказа „Елена“. І-ва възрастова група, на 22 години, от София.

2. Калоян Захариев, за разказа „По вертикала“. ІІ-ра възрастова група, на 32 години, от София.

Атанас Радойнов е роден на 21 януари 1934 г. в с. Горска поляна, община Болярово. Завършва специалност българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Дългогодишен издател и главен редактор на вестник „Автограф“ (2003-2008), кооперирано издание със Съюза на българските писатели.

Автор е на множество разкази и повести. Като краевед е автор и редактор на книги за селата от Странджа. Негови разкази са преведени на руски, френски и турски език.

Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. В периода 2001-2008 г. е председател на Дружество „Български писател“ – Бургас.

Удостоен е с литературните награди – плакет „Пегас“, плакет „Петко Росен“ и Златен пегас за цялостно творчество. Почетен гражданин е на Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

„Черноморски фар“ отбеляза 100 годишния юбилей си юбилей на брега на морето

"Вече повече от 100 години медията на Бургас и областта като факел разпръсква дезинформацията, предоставяйки на своите потребители актуална, полезна и най-вече...

Впечатляващ мюзикъл за живота на Чарли Чаплин гостува в Бургас на 20 септември в Летния театър

Впечатляващият мюзикъл  " Чаплин" за живота на великият актьор ще бъде представен в Бургас на 20 септември от 20.00 часа в Летния...

На 19 септември пред Пантеона може да откриете вашия четириног приятел

Ако търсите искрен и всеотдаен приятел, елате на 19 септември /събота/ на Пантеона в Морската градина, за да си изберете куче.

Бургаските директори поискаха училищните дворове да се предоставят само за спорт в извън учебно време

Наемателите на учебните бази ще могат да ги използват при положение, че осигурят спазването на задължителните предпазни мерки Директорите...