понеделник, май 18, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Бургас отново има свой първенец в Националното състезание по творческо писане на...

Бургас отново има свой първенец в Националното състезание по творческо писане на английски език

Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в десетото издание на Националното състезание по творческо писане на английски език. Младежите се конкурираха в седем възрастови категории – от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите  във всяка от тях. Бургас се представя традиционно силно в това състезание и отново има своя първенец. Това е Ивайло Димитров от ГРЕ „Г.С. Раковски“, който заслужи най-много точки измежду всички участвали десетокласници от страната.

Ето имената на всички победители:

6 клас – Рада Гаврилова, ЧСУ „Свети Георги“, София

7 клас – Налав Хазай, ЧСУ „Свети Георги“, София

8 клас – Яна Големанова, СУ „Иван Вазов“, Плевен

9 клас – Михаил Палмов, ЧСУ „Свети Георги“, София

10 клас – Ивайло Владимиров, ГРЕ „Г.С. Раковски“, Бургас

11 клас – Ива Банкова, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, Варна

12 клас – Кристина Димитрова, ППМГ „Васил Левски“, Смолян

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, в партньорство с Посолството на САЩ, Британски съвет, Американския университет в България и Музикална телевизия ММ. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението, като: „Скритите таланти на светулката“, „За какво мислят палтата в гардероба през лятото?“, „На изток от слънцето и на запад от луната“, „Моят прекрасен приятел – английският“ и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

2235 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

2235 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 08 ч., днес, 18 май. 24 нови доказани случая.

Днес ще преобладава облачно време

Днес облачността ще се задържи значителна, предимно средна и висока. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали. Ще духа слаб...

Хороскоп за 18 май

Овен Овните днес не трябва прекалено дълго да се колебаят, опитвайки се да оценят всички нюанси на ситуацията, за...

Шофьорите да карат с повишено внимание от 18-ти до 20-ти май по АМ „Тракия“

От 18-ти до 20-ти май, от 8:30 ч. до 18 ч., между 117-ти км и 119-ти км на автомагистрала „Тракия“ ще се...