събота, октомври 17, 2020
Начало Водещи новини Тенисисти от цялата страна се подготвят в Бургас за държавните първенства в...

Тенисисти от цялата страна се подготвят в Бургас за държавните първенства в зала

Тенисисти от цялата страна се включиха в подготвителния лагер на ТК „Авеню“ за предстоящите държавни първенства по тенис в зала за юноши и девойки до 18 години в Бургас. Част от участниците са фаворити за отличията.

„Последната година беше успешна за мен, като най-добри спомени пазя от спечелването ми на две титли на двойки от турнири за жени, с които спечелих първите си WTA точки. Радвам се, че първия турнир за годината ще бъде в моя тенис дом, а именно страхотната зала на ТК „Авеню“, сподели състезателката по тенис Стела Пеева. „Мотивирана съм за възможно най-добро класиране, а именно спечелване на титла на синъл и на двойки. На двойки ще играя с моята добра приятелка, с която имам честа да тренирам всеки ден тук Елена Кралева. Радвам се, че турнира ми дава възможност да се виждам и да се подготвям с други деца, които идват на подготовка при нас преди турнира“, добави тя.

„За мен винаги е било най-висока чест да имам възможността да участвам в държавните първенства, постигала съм редица призови класирания на тях. Емоцията по време на тези турнири е неописуема, защото знаеш, че е са само 2 пъти в годината и играят най-добрите състезатели в България. Още по-приятно и от друга страна отговорно за мен е, когато държавните първенства се провеждат на базата на нашия ТК „Авеню“. Ние сме превилигировани най-добре да познаваме атмосферата, но от друга страна и най-много погледи са насочени към нашето представяне. Аз съм изключително доволна от подготовката, която проведох, чувствам се уверена в моите оръжия и нямам търпение тенис сезонът вече да започне. Поставила съм си високи цели и вярвам, че заедно с целия треньорски екип на ТК „Авеню“, заяви Елена Кралева.

„Тук съм, за да завърша подготовката си за ДЛПЗ максимално добре. За съжаление в София условията на закрито не са на нивото на залата на ТК „Авеню“ и моят треньор Георги Йорданов се свърза с главния треньор на ТК „Авеню“ Стефан Пантов. Благодаря за гостоприемството чувствам се много добре, днес проведох две пълноценни тренировки, а утре ми предстоят още две. Настанен съм в новия хотел на клуба, условията са страхотни. Бил съм тук и друг път забелязвам позитивна промяна, наличието на хотела прави условията още по-добри. Играх с добри партньори, което за мен е полезно и ми помага да стана по-добър тенисист. Преди следващ турнир на базата отново бих дошъл на подготовка“, посочи Виктор Григоров от ТК „НСА“, който е участник в тенис лагера в Бургас.

„В последните години ТК „Авеню се наложи като водеща тенис организация в страната и региона. Водещи състезатели на България от всички възрасти, както и доста от най-добрите деца на Европа посещават базата за част или цялата си подготовка. Масовата обратна връзка, която те дават е, че условията са много добри и продължават да се подобряват всяка година. Съвсем логично и част от държавните първенства се провеждат в залата на клуба, на прага сме на националния шампионат до 18 г., където ще видим най-добрите състезатели на България. Щастлив съм, че мога да бъда част от екипа на ТК „Авеню“ и да участвам в утвърждаването му като един от най-добрите тенис клубове. Пожелавам на всички участници успех и да придобият незабравими емоции в Бургас“, заяви първият български треньор с най-висок ITF лиценз Пресиян Коев, който е бивш спортен директор на БФТ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Млади предприемачи могат да реализират своите „сини“ бизнес идеи чрез конкурса Burgas BlueS

Бургас предоставя възможност на 12 отбора от млади предприемачи да реализират своите иновативни бизнес концепции за развитие на синята икономика чрез конкурса...

Бургазлии, подкрепете нашия Куклен театър, който отново се бори за награда „Икар“

След като през миналата 2019-а спечели награда "Икар" за постановката "Филифьонката, която вярваше в бедствия", тази година Държавен куклен театър - Бургас...

Вижте коя популярна и обичана личност ще участва в новия спектакъл „Завръщане“ на ТФ „Петлите“

Популярна и обичана българска личност ще участва в новия спектакъл "Завръщане" на танцова формация "Петлите". Реализирането на новия творчески проект на основателя...

Близо 1000 холандски лалета ще разцъфнат през пролетта в Морската градина на Бургас

Цветята са подарък от Н.Пр. Беа Тен  Тъшър Близо 1000 луковици с красиви холандски лалета подари на Бургас Н.Пр....